Programma Koningsdag 2016 en afspraken vrijmarkt


Gepubliceerd op: 19 april 2016, Laatst bewerkt op: 19 april 2016

Op Koningsdag 27 april is er een Vrijmarkt in de Herenstraat en omgeving . Daarvoor is een aantal afspraken gemaakt.

Locatie

De Vrijmarkt is in de deels Herenstraat, Tollensstraat, Kerkstraat, Torenstraat, Poortje van Verlaan, Kerklaan (tot aan Nobelaerstraat) ( - zie de tekening met plattegrond van de autoluwe zone - ). Het begin en einde van de vrijmarkt is gemarkeerd met een bord.

Archieffoto Vrijmarkt Oud RijswijkArchieffoto Vrijmarkt Oud Rijswijk

Afspraken rond vrijmarkt

Om de vrijmarkt prettig en veilig te houden, vragen we iedereen zich aan de volgende afspraken te houden op woensdag 27 april.

* Het gebied waar de vrijmarkt is toegestaan is aangegeven op het kaartje en wordt aangemerkt als voetgangersgebied. In dit gebied moet een doorgang van 3,5 meter breed vrij blijven voor noodzakelijk bestemmingsverkeer (vanuit veiligheid wordt hierop gehandhaafd).
* De vrijmarkt begint op 27 april om 07:00 uur en eindigt om 18:00 uur. Iedereen mag vanaf 07:00 uur een plekje zoeken en kan dit eventueel met stoepkrijt markeren.
* In het vrijmarktgebied mogen particulieren/bewoners hun tweedehands spullen verkopen (dus geen commerciele verkoop van nieuwe artikelen!).
* De entrees van de geopende winkels moeten vrij toegankelijk blijven.
* Alle brandkranen en brandputten vrij houden van obstakels en altijd bereikbaar zijn voor de brandweer ( - aangegeven op de plattegrond - ).
* Er mogen geen kramen of partytenten worden opgezet en er moet rekening worden gehouden met omwonenden (de toegangen vrijhouden).
* Particulieren mogen op straat geen alcoholhoudende drank en/of bederfelijke etenswaren aanbieden of verkopen.
* Voorbeelden van bederfelijke waar zijn: vis en visproducten (vers, gekookt of gestoomd), snacks, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten, zachte en verse kaas, nat gebak en puddingbroodjes, salades, voorgesneden, groenten en rauwkost, vers vruchtensap, tahoe en tempeh, olijven, beslag
voor poffertjes en pannenkoeken of voorgebakken frites.
* De Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) controleert streng op de naleving van de wettelijke regels voor voedselbereiding.
* Het verkopen van bederfelijke waar is alleen toegestaan voor de horeca in het gebied en beroepshandelaren met een vergunning van de gemeente, die in het bezit zijn van een geldige CRK-kaart (Centraal Registratiekantoor voor de Ambulante Handel). Deze handelaren mogen alleen waren verkopen
die vermeld staan op de CRK-kaart
* Biertaps mogen uitsluitend door in het vrijmarktgebied gevestigde horecaondernemers worden geexploiteerd. Andere taps zijn niet toegestaan (Drank- en Horecawet).
* Niet-horecabedrijven in het vrijmarktgebied mogen, voor hun commerciele bedrijf, zogenaamde branche-eigen waren verkopen voor directe consumptie. Het gaat dan bijvoorbeeld om een slager die hamburgers verkoopt en een bakker die puddingbroodjes aanbiedt.
* Alle bevelen en/of aanwijzingen gegeven door de politie, de brandweer of de Inspecteurs Openbaar Gebied (IOG), in het belang van de openbare orde, veiligheid en zedelijkheid, moeten stipt en onmiddellijk worden opgevolgd.
* Het door u gebruikte terrein moet schoon worden opgeleverd.

Bijlagen
Naam Grootte
openbare_kaart.pdf 1.72 MB


You might possibly need extra software to open these filesMore information about downloads

* Deel Afspraken rond Vrijmarkt Oud Rijswijk op Facebook
* Twitter