Ontwerp woonvisie Bommelerwaard gereed


Laatste update: 19 april 2016.

Het ontwerp van de woonvisie Bommelerwaard 2016-2020 is klaar. Met deze woonvisie zetten wij samen met de gemeente Maasdriel voor de komende jaren onze koers uit op het gebied van Wonen. Wilt u reageren op de woonvisie? Dat kan tot en met 4 mei.

Ambities en woonthema's

De komende jaren gaan wij en de gemeente Maasdriel samen met de woningcorporaties, partners en burgers werken aan:

* De kwaliteit van bestaande woningvoorraad: hierbij gaat het om het behoud en versterken van de kwaliteit van de woningen. Duurzaamheid, flexibiliteit en diversiteit zijn hierbij belangrijk.
* Een passende woningvoorraad: woningen worden toegevoegd als ze passen bij de lokale vraag. Dit betekent maatwerk in de kernen en gefaseerde woningbouw zodat bijsturen mogelijk is.
* Voldoende betaalbare woningen: er is vraag naar betaalbare woningen in de Bommelerwaard. Hier willen we in voorzien met bijzondere aandacht voor starters en de lage- en middeninkomens.
* Wonen, welzijn en zorg: ons uitgangspunt hierbij is dat mensen met een ondersteuningsbehoefte langer zelfstandig blijven wonen. De woningen en de woonomgeving moet hiervoor geschikt zijn. De match tussen vraag en aanbod van wonen met zorg en de bereikbaarheid van voorzieningen zijn van
groot belang. Dit vraagt om samenwerking tussen veel verschillende partijen.
* Kwaliteit van de woonomgeving: uitgangspunt is de identiteit en de kracht van de dorpen en kernen zelf. We faciliteren initiatieven vanuit de lokale gemeenschappen en bieden waar nodig professionele ondersteuning. Ontmoeten en verbinden vinden wij een belangrijk onderdeel van de kwaliteit
van de woonomgeving.

Hoe kwam de woonvisie tot stand?

Samen met de woningcorporaties Woonstichting De Kernen, Woonlinie en Woningstichting Maasdriel maakten we deze woonvisie. Daarnaast stelden we in twee workshops met onder andere bewonersverenigingen, marktpartijen en zorginstellingen de thema's voor de woonvisie scherp en bepaalden we
uitvoeringsacties.

Reageren kan tot 4 mei

Wilt u reageren? De ontwerp woonvisie ligt van donderdag 21 april tot en met woensdag 4 mei ter inzage op het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel. U kunt reageren via een inspraakreactie. U vindt de ontwerp woonvisie ook op deze website:
Wij ontvangen bij voorkeur een schriftelijke inspraakreactie. Stuur uw inspraakreactie onder vermelding van `Woonvisie Bommelerwaard' aan: burgemeester en wethouders van Zaltbommel, postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel.
U kunt ook een e-mail sturen naar: info@zaltbommel.nl, onder vermelding van `Woonvisie Bommelerwaard'. Wilt u uw inspraakreactie mondeling toelichten? Neemt u dan contact op met de heer P. Gerards via telefoonnummer 14 0418. Ook voor meer informatie kunt u bij hem terecht.