Minister Koenders keynote speaker op congres

Minister Koenders keynote speaker op congres

19 april 2016

De Faculteit der Geesteswetenschappen organiseert in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Free Press Unlimited een congres over de persvrijheid in Russisch sprekende landen. Minister Koenders is de afsluitende keynote speaker van het Engelstalige congres, 'The Future of Independent Russian Language Media'.

Persvrijheid in Russisch sprekende landen

Het congres zal het belang van de persvrijheid in deze landen onderstrepen. Velen beschouwen de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid als essentiele voorwaarden voor een democratische samenleving. Momenteel wordt het Russisch sprekende publiek onthouden van mediapluriformiteit, vrije meningsuiting en afwijkende meningen. In Oost-Europa en in de Zuid-Kaukasus is er vraag naar onafhankelijke nieuwsvergaring in de regio.

Gratis toegang

Er zullen enkele presentaties worden gegeven over het belang van de persvrijheid en de kansen voor onafhankelijke pers in de regio, met name in Oost-Europa. Ook in een discussiepanel komt het onderwerp aan bod. Minister Bert Koenders zal het congres afsluiten met een keynote speech.

Het congres is voor iedereen gratis toegankelijk. Een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar. Inschrijven is noodzakelijk.

Meer informatie

Meer informatie over de inhoud en locatie van het congres en hoe je je kunt inschrijven vind je op de Engelstalige pagina over `The Future of Independent Russian Language Media`.

Meer informatie over het congres

Gepubliceerd door Faculteit der Geesteswetenschappen