Kamerbrief Planning instemmingsbesluit gaswinning Groningenveld

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft op 1 april 2016 haar geactualiseerde winningsplan bij de minister van Economische Zaken ingediend. Hierin doet NAM een voorstel voor de toekomstige gaswinning uit het Groningen gasveld. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft het winningsplan van NAM getoetst op compleetheid. NAM heeft haar winningsplan op 19 april 2016 openbaar gemaakt.

Download "Kamerbrief Planning instemmingsbesluit gaswinning Groningenveld"

PDF document | 3 pagina's | 60 kB

Zie het origineel.

Kamerstuk: Kamerbrief | 19-04-2016

Vooruitlopend op de voorgenomen wijziging van de Mijnbouwwet kunnen decentrale overheden (provincie, gemeenten en waterschappen), SodM en de Technische Commissie Bodembeweging (Tcbb) hun advies indienen op het winningsplan. Ook de veiligheidsregio Groningen wordt om advies gevraagd. De adviezen kunnen tot eind mei 2016 worden aangeleverd. Vervolgens beoordeelt de Mijnraad het winningsplan op basis van de adviezen.

De adviezen worden betrokken in het concept gaswinningsbesluit dat de minister van Economische Zaken in juli 2016 openbaar maakt. Daarna kan iedereen een zienswijze indienen. Deze zienswijzen worden betrokken bij het opstellen van het definitieve besluit. Eind september 2016 wordt het definitieve gaswinningsbesluit gepubliceerd. Dit besluit treedt op 1 oktober 2016 in werking.

Naar een gaswinningsbesluit Groningen op 1 oktober 2016. Een stappenplan.