Meer dan 53.400 ambitieuze jongeren streven ernaar CEO for One Month van Adecco te worden.

Adecco Group biedt de 50 geselecteerde kandidaten een unieke kans om werkervaring op te doen.

Zuerich, Zwitserland, 18 april 2016: Adecco Group, wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen heeft meer dan 53.400 online aanmeldingen ontvangen voor de 50 'CEO for One Month' stages. Nu gaat de volgende fase van start: screening en gesprekken om de 50 succesvolle kandidaten te selecteren die in hun eigen land naast het topmanagement van Adecco mogen gaan werken. Slechts een van hen wordt CEO for One Month van de hele Adecco Group naast Alain Dehaze. Maar ze krijgen allemaal de kans hun CV een flinke impuls te geven en hun vooruitzichten voor de toekomst te verbeteren.

Hoewel de jeugdwerkloosheid wereldwijd 13% bedraagt, creeert technologische vooruitgang allerlei nieuwe banen die vaardigheden vereisen die op dit moment nog nauwelijks beschikbaar zijn. Ongeveer 40% van de werkgevers geeft aan dat ze de vaardigheden niet kunnen vinden die nodig zijn om hun bedrijf uit te bouwen en noemen het gebrek aan ervaring de belangrijkste hindernis voor vacatures op instapniveau. Nieuwe onderwijs- en leertrajecten en trainingskansen op de werkvloer zoals stages en werkervaringplekken helpen jongeren ervaring op te doen en hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. Dat geldt ook voor tijdelijke banen; uit onderzoek blijkt dat 71% van de flexwerkers ("agency workers") na plaatsing blijft werken (CIETT Economic Report 2016).

Als bijdrage heeft Adecco de programma's Adecco Way to WorkTM en CEO for One Month opgezet. In 2015 heeft Adecco Way to WorkTM meer dan 3.000 stageplaatsen opgeleverd bij Adecco en klantpartners. Voor 2016 is het doel maar liefst 5.000 plaatsen. CEO for One Month is een extra kans om leiderschap- en managementervaring op te doen; 50 getalenteerde jongeren van over de hele wereld mogen in eigen land naast het topmanagement van Adecco werken.

Na het binnenkomen van 53.466 online aanmeldingen uit 50 landen voor de deadline van 15 april gaan de recruiters van Adecco nu verder met de plaatselijke selectie en interviews. Deze fase wordt in juni afgerond.

De CEO's for One Month gaan leren in de praktijk, doen ervaring op met business cases, bijeenkomsten met klanten en bedrijfsbeoordelingen om hun harde en softe vaardigheden te ontwikkelen. In een volgende selectiefase wordt de top 10 uitgenodigd deel te nemen aan de `CEO for One Month Bootcamp' waar slechts een van hen zal worden uitgekozen als de Adecco Group CEO for One Month. Deze functie binnen de Group biedt nog eens een maand ervaring, deze keer naast Alain Dehaze zelf. De winnaar krijgt een beeld van hoe een wereldwijd marktleider te runnen: een Fortune 500 bedrijf met 32.000 werknemers en een omzet van 22 miljard euro in 2015.

Nadiah Mahad, CEO for One Month van Adecco Singapore in 2015, die vervolgens bij Adecco aan de slag is gegaan als Talent Acquisition expert: "Mijn ervaring als CEO For One Month was uniek: de kans krijgen om in de schoenen te staan van een CEO en zelf te ervaren hoeveel verschillende taken een CEO tegelijkertijd moet aankunnen, heeft me professionele inzichten geboden waarvan ik in de rest van mijn loopbaan zeker de vruchten zal plukken."

Savannah Graybill - die voor de VS wil uitkomen op de Olympische Winterspelen van 2018 - en Noord-Amerika Adecco Group CEO for One Month 2015, die zich heeft aangemeld voor het programma via het IOC en het USOC Loopbaan- & Onderwijsprogramma voor Atleten, voegt hieraan toe: "Voor mij was het de kans van mijn leven! Mijn advies aan andere jongeren is: hoe meer je open staat voor nieuwe ervaringen, des te meer zul je hiervan leren en des te meer deuren gaan er voor je open. Stap dan ook uit je comfortzone en ga er helemaal voor."

Alain Dehaze, CEO Adecco Group: "Adecco Way to WorkTM en CEO for One Month weerspiegelen onze inzet om jongeren te helpen bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. We kijken er dan ook naar uit om de CEO's for One Month van 2016 te ontmoeten en ze te helpen hun loopbaankansen flink te vergroten. Maar we blijven ons ook inzetten voor alle 53.400 jongeren die zich hebben aangemeld. We delen onze expertise met ze en zetten ons netwerk maximaal in om ze te ondersteunen."

Ga naar www.adecco.nl/waytowork voor meer informatie over de ontwikkeling van het programma.

De ervaring van Ayumi Kunori, Adecco Group CEO for One Month 2015

De ervaring van Ernesto Lamaina, CEO for One Month Italie 2015

De ervaring van Alexa Tirziu, CEO for One Month Roemenie 2015

Adecco Way to Work(TM) hulpmiddelen

Website: www.adecco.nl/waytowork

Facebook: www.facebook.com/WaytoWorkNederland

Twitter: www.twitter.com/AdeccoNL

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing & Communicatie Manager Adecco Group Nederland, 06-53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl.

Over Adecco Group Adecco Group, met hoofdkantoor in Zuerich, Zwitserland, is wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen. Met meer dan 32.000 fulltime medewerkers, en rond de 5.100 kantoren in meer dan 60 landen en gebieden over de hele wereld, biedt Adecco Group een brede reeks diensten waarbij elke dag meer dan 700.000 collega's worden ingezet bij onze klanten. Onze diensten bestrijken het brede terrein van tijdelijk personeel, permanente plaatsing, loopbaanverandering en talentontwikkeling, evenals uitbesteding en consulting. Adecco Group is een Fortune Global 500 bedrijf.

Adecco S.A. is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en heeft een notering op de SIX Swiss Exchange (ADEN).