Fryslan promoot melk en water in China

Een delegatie van 20 vertegenwoordigers van Friese bedrijven en instellingen brengt van dinsdag 19 tot en met maandag 25 april een handelsbezoek aan China. Aanleiding is de Chinese uitnodiging om deel te nemen aan The International Dairy Expo in Harbin in de provincie Heilongjiang.

Deze uitnodiging is gedaan tijdens de handelsmissie van december 2015. Naast vertegenwoordiging op de Dairy Expo staan ontmoetingen met ondernemers en bestuurders op de agenda. Tijdens deze gesprekken ligt de nadruk op toerisme en cultuur. De handelsmissie staat onder leiding gedeputeerde Klaas Kielstra.

De toenemende reislust van de Chinese bevolking biedt kansen voor de Friese recreatie- en toerismesector. Om de nieuwsgierigheid in China op te wekken is een promotiefilm gemaakt (https://youtu.be/kxP7Gx22Fd8). Deze film verbeeldt een reis van Chinezen door Fryslan, het land van melk en water.

Naast toeristische hoogtepunten worden economische `hotspots' in beeld gebracht. De voertaal van de film is Chinees. Ondertiteling is in het Chinees en Engels. De film eindigt op de Afsluitdijk. Onlangs is de website van De Nieuwe Afsluitdijk ook gepresenteerd in het Chinees: http://ch.theafsluitdijk.com.