Nieuwe schetsontwerp Tapijn gepresenteerd op derde dialoogsessie

Nieuwe schetsontwerp Tapijn gepresenteerd op derde dialoogsessie

19 april 2016

Op maandag 18 april jl. is het nieuwe schetsontwerp van Tapijn gepresenteerd tijdens de derde dialoogsessie. De bijeenkomst vond plaats op het Tapijnkazerneterrein. Het nieuwe schetsontwerp is een uitwerking van de reacties van belangstellenden die in een eerdere dialoogsessie en de stadsronde (februari en maart) verzameld zijn.

De belangstelling voor deze avond was weer groot. De architect heeft aan ruim 80 mensen het nieuwe schetsontwerp gepresenteerd. Dat nieuwe ontwerp is positief ontvangen door de aanwezigen. Zij zagen dat hun reacties op het eerste schetsontwerp serieus zijn genomen en dat er veel van hun reacties zijn verwerkt. De signalen die naar aanleiding van dit nieuwe schetsontwerp op 18 april jl. zijn afgegeven, worden door de architecten, samen met betrokken partijen en gebruikers verder uitgewerkt. Daarna is het aan de gemeenteraad om een besluit te nemen.

Planning

Er vindt nog 1 standsronde plaats op 14 juni a.s. (voorlopige planning) en een raadsronde op 21 juni a.s. (voorlopige planning). Nog voor de zomer wordt het definitieve ontwerp inclusief het kostenplaatje voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting gaat medio 2017 de eerste schop in de grond.