Gemeente Leiden: Collegebesluiten gemeente Leiden

dinsdag, 19 april 2016

Voorkeurstrace (H)OV Leiden Centraal - Knoop Leiden West, Omgevingsvergunning Skyline Next

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende besluiten genomen:

Voorkeurstrace (H)OV Leiden Centraal - Knoop Leiden West 16.340

Het college van burgemeester en wethouders stelt de projectopdracht voorkeurstrace (H)OV Leiden Centraal - Knoop Leiden West vast. In het vastgestelde kaderbesluit Herontwikkeling Stationsgebied Leiden Centraal (project STEO) uit 2012 staat dat het huidige busplatform wordt verplaatst van de stadszijde naar de Scienceparkzijde van het station, op de Terweelocatie. De gemeente Leiden neemt het voortouw om te komen tot een voorkeurstrace voor het aan- en afrijden van R-Netbussen richting Katwijk tussen de Terweelocatie bij Leiden Centraal Station en de Knoop Leiden-West. Dit in goed overleg met betrokken partijen (gemeente Oegstgeest, de Universiteit van Leiden, het LUMC en de Ondernemersvereniging BSP) en provincie Zuid-Holland.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende besluiten genomen en ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden:

Omgevingsvergunning Skyline Next (veld 3 en 4) 16.0342

Tussen de Flemingstraat, Pasteurstraat en Nieuwe Koningstraat komen 13 eengezinswoningen - Skyline Next. De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met de beantwoording van de zienswijzen op de ontwerp omgevingsvergunning Skyline Next. Ook wordt gevraagd een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het project.

Onderhandelaarsakkoord Ons Doel - gemeente Leiden 16.0338

De gemeenteraad wordt gevraagd naar haar wensen en bedenkingen over het Onderhandelaarsakkoord tussen Ons Doel en de gemeente Leiden. Ook wordt gevraagd geld beschikbaar te stellen om dit Onderhandelaarsakkoord te kunnen uitvoeren.

Schriftelijke vragen

Overzicht van de beantwoording schriftelijke vragen die naar aanleiding van artikel 43, lid4 van het Reglement van Orde aan het college van burgemeester en wethouders zijn gesteld:

* Beantwoording schriftelijke vragen raadslid D. Verbree (VVD), ingekomen 15 maart 2016, inzake subjectieve onveiligheid. 16.0332

* Beantwoording schriftelijke vragen raadslid R. Storm (CDA), ingekomen 16 maart 2016, inzake speelgoedwapens. 16.0333

* Beantwoording schriftelijke vragen raadslid D. de Vos (PvdD), ingekomen 8 maart 2016, inzake kunstgras. 16.0339