Milieustraat: voor burgers, niet voor bedrijven


[IMG]

20-04-2016

De milieustraat aan de Kruisbroeksestraat is voor vele inwoners van Boxtel een bekend adres.
Maar dit geldt de laatste tijd ook voor bedrijven zoals aannemers en hoveniers. Die weten de weg naar de gemeentelijke milieustraat ook goed te vinden. En dat is nu juist niet de bedoeling.
De milieustraat is er voor het afval van burgers en dus niet voor bedrijven.

Voor burgers

De milieustraat is zo ingericht dat burgers op een verantwoorde gescheiden manier hun afval kwijt kunnen. Op basis van de beschikbare ruimte hebben wij voor diverse afvalstromen maximaal te brengen hoeveelheden ingesteld. Voor bijvoorbeeld tuinafval is dat 1 kuub. De gedachte hierachter is
dat een burger met een redelijke tuin hiermee goed uit de voeten kan. Het sluit ook goed aan bij de inhoud van een gemiddelde aanhangwagen.
Deze hoeveelheden zijn voor de milieustraat goed te overzien en te verwerken.

In de praktijk

Maar de laatste tijd komt het regelmatig voor dat bedrijven in grote hoeveelheden groenafval komen brengen. In de praktijk gaat het dan soms om 5-6 vrachten, van ieder 2-3 kuub.
En dat kunnen we echt niet meer omschrijven als tuinafval afkomstig van burgers die in hun tuin gewerkt hebben.

Knipkaart en legitimatiebewijs

Als toegangsbewijs voor de milieustraat krijgen huishoudens elk jaar een knipkaart op adres in de bus. Samen met een legitimatiebewijs krijgt u als inwoner zo toegang tot de milieustraat. We gaan hierop ook meer controleren.
Bij de milieustraat kunt u dan uw afval op een verantwoorde, gescheiden manier kwijt.
Bedrijven kunnen terecht bij een commerciele inzamelaar.