Bentwoud bijna klaar


Het Bentwoud in Benthuizen is bijna klaar. Ruim 2,5 miljoen bomen en struiken zijn geplant, en 80 km wandel- en fietspad is aangelegd. Hiermee hebben de inwoners van de regio er een 800 ha groot natuur- en recreatiegebied bij gekregen. Groen is belangrijk voor de gezondheid en een prettige
leefomgeving van inwoners en voor het vestigen van bedrijven en daarmee werkgelegenheid. De afronding van de inrichting wordt gevierd met het Bentwoud Festival op zaterdag 18 juni.

De basis van het Bentwoud is gereed. De aanleg van een aantal resterende delen is op dit moment in uitvoering of start heel binnenkort. Extra voorzieningen kunnen in de komende tijd nog toegevoegd worden. Staatsbosbeheer, gemeenten en andere initiatiefnemers zijn in samenwerking met de
provincie bijvoorbeeld bezig met recreatie- en horecavoorzieningen, extra paden, bruggen en bankjes, maar ook de aanplant van extra bomen.

"Ik ben trots op dit prachtige gebied. Ook nu is er al heel veel te zien en te beleven in het Bentwoud. Samen met de omringende gemeenten en Staatsbosbeheer heeft de provincie zich de afgelopen jaren ingezet voor dit grootste groenproject in Zuid-Holland. En dat willen we met iedereen vieren
op het Bentwoud Festival. Er is veel te zien en te doen op het festival, dus komt allen!" aldus Han Weber gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

Bentwoud Festival

Op zaterdag 18 juni vindt het Bentwoud Festival plaats ten zuiden van de golfbaan Bentwoud, nabij het Kinderbomenbos. Tussen 11.00 en 18.00 uur kan het publiek genieten van verschillende activiteiten (onder voorbehoud):

* optreden Circus Nevermind uit Zoetermeer
* diverse muziekoptredens, o.a. Harpe Davids uit Zoetermeer en lokale bandjes en muzikanten
* optreden Dan Lefay (illusionist bekend van de Magische Winkel)
* een uitdagend Bentwoud-parcours voor de durfals, met tokkelbaan en klimwand
* workshop van streetrunners
* een silent disco
* georganiseerde wandeltochten
* een gevarieerde informatiemarkt
* boomstammen zagen en houtsculptuur maken door professionals
* voor de allerkleinsten: schminken, springkussen en knutselen
* Eet van het bos: foodwalk onder leiding van Lekker Landschap
* Geocaching met nieuwe caches!
* eten (foodtrucks) en drinken
* en nog veel meer......

Kom vooral met de fiets. Parkeren met de auto is niet mogelijk bij de festivallocatie. Wij adviseren de auto bij de voetbalverenigingen BSC 68 en DSO en de stadsboerderij De Weidemolen te parkeren. Vanaf die laatste 2 locaties kan men met een huifkar naar de festivallocatie worden gebracht.

Het Bentwoud Festival wordt georganiseerd door de gemeenten Zoetermeer en Alphen aan den Rijn, Staatsbosbeheer, de Gebruikersgroep Bentwoud en de provincie Zuid-Holland.

De Golfbaan Bentwoud organiseert in het kader van het Festival op 18 juni een toernooi: kun jij het aan, alle 36 holes van Golfbaan Bentwoud op een dag spelen? Voor meer informatie: http://www.golfbaanbentwoud.nl/de-36-van-bentwoud.html.

Het Bentwoud is een nieuw, groot en gevarieerd bos- en recreatiegebied voor de Randstad, tussen Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Waddinveen en is met zijn ruim 800 ha het grootste aaneengesloten groengebied van de Randstad. Het Bentwoud wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Meer informatie
kunt u vinden op www.bentwoud.nl.