Eerste paal tweede fase IJsvogelhof


Gepubliceerd op: 20 april 2016

Wethouder Ronald van der Meij spreekt de toekomstige bewoners toe

Wethouder Ronald van der Meij heeft op 19 apriltijdens een feestelijke bijeenkomst met toekomstige bewoners samen met Jan van der Sloot (directeur van Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V.) de eerste paal in de grond van de IJsvogelhof fase ll geslagen. Ze deden dit met een Oud-Hollandse
heistelling.

Project IJsvogelhof

De bestaande kantoorgebouwen aan de Broekmolenweg waren verouderd en voldeden niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Hergebruik als kantoor was gezien de markt niet haalbaar;

De locatie leent zich wel goed voor woningbouw en past binnen de regionaal afgestemde woningbouwbehoefte en de provinciale doelstelling van transformatie van voormalige kantoorruimte naar woningbouw.

De IJsvogelhof draagt bij aan het versterken van de identiteit van Rijswijk als ruime en rustige woongemeente en voorziet in (middel)dure eengezins koopwoningen.

Twee fases

Het project IJvogelhof bestaat uit twee fases. Fase 1 was al reeds ontwikkeld en bestaat uit 16 grondgebonden woningen. De woningen in deze fase zijn georienteerd rond een woonhof. Fase 2 bestaat uit 14 grondgebonden woningen (korte rijen eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen).

* Deel Eerste paal tweede fase IJsvogelhof op Facebook
* Twitter