A2 naar Eindhoven nog langer dicht door nieuwe ongelukken


20 april 2016, 13:35

De A2 naar Eindhoven zal nog langer dicht blijven dan eerder gehoopt. Dit komt omdat er tussen Maarheeze en Valkenswaard in de file twee nieuwe ongevallen gebeurd zijn.

Vanmorgen kantelde er tussen Valkenswaard en Leenderheide een vrachtwagen, geladen met pakken melk. Hiervoor werd de weg al volledig afgesloten. In de staart van de file gebeurden er rond 13.00 uur enkel;e honderden meters van elkaar verwijderd, twee ongevallen. Bij een van de ongevallen
kwamen twee vrachtwagens met elkaar in botsing. Vooral de cabine van de achterste vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. De chauffeur is door de brandweer uit zijn wagen bevrijdt.

Bij het andere ongeval zag de chauffeur van een vrachtwagen kennelijk een camper over het hoofd. Deze werd aan de rechter achterkant flink geraakt. Een deel van de inboedel belandde daarbij op de weg en de vrachtwagen kwam dwars op de rijbaan te staan.

De weg is nu ook dicht tussen Maarheeze en Valkenswaard. Hoe lang dit allemaal gaat duren is nog niet bekend. De politie zal waarschijnlijk in beide gevallen een onderzoek instellen naar de toedracht.

Update 14:05 uur

Inmiddels is er in de richting van Maastricht een forse kijkersfile ontstaan. Het verkeer dat door de aanrijdingen vast is komen te staan wordt door de politie teruggeleid naar de laatste afrit.

Foto: Ruud Janson, via Twitter

Foto: (c) Ruud Janson, via Twitter