Verkeersmaatregelen Bloemencorso Haarlem 23 en 24 april


* 20 april 2016

Zaterdag 23 en zondag 24 april vindt het Bloemencorso Bollenstreek 2016 plaats. Haarlem is de eindhalte. Het Corso komt zaterdagavond om 21.30 uur het centrum van Haarlem binnen. Zondag 24 april staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan opgesteld. Om dit mogelijk te maken
vindt een aantal verkeersmaatregelen plaats.

Afsluitingen

Vanaf zaterdagmiddag 15.00 uur tot en met zondagavond 23.00 uur wordt de Gedempte Oude Gracht, vanaf het Spaarne tot en met de Raaks, afgesloten voor al het verkeer. Dit geldt ook voor de Nassaulaan, die vanaf het Nassauplein tot en met de Raaks wordt afgesloten. Alle daarop aansluitende
zijstraten worden ook afgesloten.

Parkeergarages

Parkeergarage De Appelaar blijft bereikbaar, maar is op zaterdag van 20.30 tot 23.00 uur niet te verlaten in de richting van de Turfmarkt. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer tegengesteld uit te laten rijden in de richting van de Bakenessergracht.

Parkeergarages De Dreef en Houtplein blijven bereikbaar. Op zaterdag is van 20.00 tot 22.00 uur het kruisen van Houtplein, Wagenweg en Herenweg van west naar oost beperkt vanwege de optocht.

Bij parkeergarage De Kamp is in- en uitrijden op zaterdag van 20.30 tot 23.30 uur niet mogelijk vanwege de optocht op het Kampervest.

Straatparkeren

Het is niet toegestaan om te parkeren in het afgesloten gebied. Ook is het zaterdag van 15.00 tot 23.00 uur niet toegestaan om te parkeren op de Kampervest, de Turfmarkt en de Gasthuisvest. Gedurende die tijd geldt een wegsleepregeling. Door middel van bebording wordt hierover geinformeerd.

Programma

Kijk voor meer informatie over het programma van de Bloemencorso in Haarlem op https://www.bloemencorso-bollenstreek.nl/nl/evenementen/gemeente-haarlem/.