Uitreiking vrijwilligersonderscheidingen Eindhovense Reddingsbrigade


Publicatiedatum: 20 april 2016
20 april 2016

Wethouder Seuren reikte op 26 november gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan vijf dames van Archipel Gagelbosch.

Mevrouw Jannie Visscher, wethouder jeugd, onderwijs en verkeer & vervoer reikte op woensdag 20
april 2016 gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan: de heer H.W.M. Tijssen, de heer J.M. van Wijk en mevrouw M.H.A.W. Lauwers-de Vaan.

Genoemde personen zijn als vrijwilliger verbonden aan de Eindhovense Reddingsbrigade, die zich bezighoudt met het verzorgen van zwemlessen, het bewaken van evenementen en het deelnemen aan wedstrijden op diverse gebieden.

Henri Tijssen

Henri is actief als vrijwilliger vanaf 1999. Hij is gestart als lid van de jeugd activiteiten club en heeft daar onder andere bijgedragen aan het organiseren en begeleiden van het jaarlijkse zomerkamp. Al vrij snel is hij lid geworden van het EHaD team (een wedstrijdonderdeel waarbij een team
van 4 personen een in scene gezet ongeval moet oplossen in 2 tot 5 minuten) en heeft daarmee flink wat medailles behaald.
Intussen traint hij nu het juniorenteam dat onder zijn leiding steeds beter presteert op nationaal niveau. Daarnaast beheert hij het materiaal in het clubhuis en is altijd behulpzaam bij wat voor probleem dan ook bij de brigade.

John van Wijk

Ook John is actief als vrijwilliger vanaf 1999. Iedere maandag geeft hij elementair zwemmen in de Tongelreep en is daarnaast actief in het EHaD team.

Marleen Lauwers-de Vaan

Marleen is sinds 1990 kaderlid van de Eindhovense Reddingsbrigade. De eerste jaren bestond haar inzet hoofdzakelijk uit redactionele werkzaamheden ten behoeve van het clubblad en het bezorgen van alle exemplaren. In 2003 heeft ze al een penning ontvangen. Iedere week staat zij enthousiast bij
het bad als zweminstructrice voor vooral de jonge leden.
Daarnaast zet zij zich in de weekenden ook vaak in met het verzorgen van de catering tijdens wedstrijden en evenementen.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.