Woensdagavond finale van KWF Marathonweken live op NPO 1

Persbericht

18 april 2016

Woensdagavond finale van KWF Marathonweken live op NPO 1

Indrukwekkende marathonacties voor een dierbare, tegen kanker

Woensdag is de ontknoping van de KWF Marathonweken in `Marathon Live` (AVROTROS, 20 april, 20:30 uur live op NPO1). Tien weken lang zijn door onbekend en bekend Nederland acties opgezet voor een dierbare die te maken heeft gekregen met kanker, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Presentatrices Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt ontvangen live in de schouwburg van Almere initiatiefnemers van marathons, patiënten en onderzoekers. Zo vertellen presentator Joris Linssen, NPO Radio 2 - dj Wouter van der Goes, schaatser Mark Tuitert en Olympisch kampioen Maarten van der Weijden in de studio over hun bijzondere acties. Verder muzikale optredens van Do en Niels Geusebroek, Roel van Velzen en de Amerikaanse zangeres Rachel Platten. Ook NPO Radio 2 staat de gehele woensdag in het teken van de KWF Marathonweken.

Marathon als metafoor voor kankeronderzoek

De marathon staat symbool voor kankeronderzoek. Ook dit is een lang en intensief traject. Het gaat om doorzettingsvermogen van de onderzoekers die zich dag in, dag uit, zeven dagen per week bezig houden met het ingewikkelde vraagstuk kanker. Ze hebben maar een doel voor ogen: de dag dichterbij brengen dat niemand meer sterft aan kanker.

Start van een nieuw concept

Het is de eerste keer dat het concept van de KWF Marathonweken plaatsvindt. Het past in de trend dat steeds meer mensen in actie willen komen om geld op te halen voor kankeronderzoek. In vergelijking met 2006 wordt er inmiddels meer dan tien keer zoveel geld opgehaald met acties.

Marathon op NPO Radio 2

NPO Radio 2 zendt van 06.00 uur tot 22.00 uur live uit vanaf het plein voor de schouwburg in Almere, waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Alle DJ`s zijn een eigen marathon gestart om op geheel eigen manier geld in te zamelen. Samen met Bart Arens presenteert Gerard Ekdom de hele dag, 16 uur lang. Luisteraars kunnen via betaalde sms stemmen welke plaat Gerard moet draaien en Bart verzorgt het eten vanuit zijn eigen foodtruck. Wouter van der Goes haalt geld op door op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer te fietsen, Bert Haandrikman gaat voor het eerst van z`n leven skeeleren tijdens de Skeelermarathon en Stefan Stasse ontvangt gevarieerd talent op zijn open podium.

`Marathon Live`, 20.30 uur NPO1 AVROTROS, presentatie Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt

`Marathon Live`, 06.00 tot 22.00 uur NPO Radio 2, presentatie Gerard Ekdom en Bart Arens