Aandeelhouders AkzoNobel nemen alle voorstellen aan en keuren dividend goed tijdens AvA

20 april 2016

Vandaag tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) hebben de aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) alle voorstellen goedgekeurd. Naast de goedkeuring van de jaarrekening voor 2015 werd ingestemd met een dividend van EUR1,55 (2014: EUR1,45) per gewoon aandeel voor het boekjaar 2015. In november 2015 werd een interim-dividend uitgekeerd van EUR0,35 wat betekent dat het slotdividend EUR1,20 per aandeel bedraagt.

Het slotdividend wordt betaalbaar gesteld op 19 mei 2016. Naar keuze van de aandeelhouders wordt het dividend betaalbaar gesteld in contanten of in aandelen, op de voorwaarden die worden gepubliceerd door de onderneming. De aandelen AkzoNobel worden vanaf 22 april 2016 ex-dividend verhandeld op de Euronext Amsterdam. De registratiedatum is 25 april 2016.

Benoemingen

De heer Ton Buechner is door de aandeelhouders herbenoemd tot lid van de Raad van Bestuur en is door de Raad van Commissarissen op de voorgeschreven wijze herbenoemd als CEO. Mevrouw Sari Baldauf en de heer Ben Verwaayen zijn voor een tweede termijn herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Dr. Pamela Kirby werd voor een eerste termijn benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Burgmans, zei hierover het volgende: "Wij verheugen ons op een verdere samenwerking met de heer Buechner, mevrouw Baldauf en de heer Verwaayen in de komende vier jaar. Het doet ons ook genoegen om Dr. Kirby bij AkzoNobel te verwelkomen. Naast een uitstekende staat van dienst op het gebied van internationaal en strategisch management beschikt ze over een schat aan ervaring in zowel business-to-business als business-to-customer. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie."

AkzoNobel maakt essentiele producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicalien leveren we essentiele ingredienten, essentiele bescherming en essentiele kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.