Beste jonge onderzoekers Hilversum bekend


AIVD-alert? Aardbevingsbestendig bouwen? Ritalingebruik onder scholieren? Spiegelneuronen bij Autisme Spectrum Stoornis? Hilversumse scholieren weten er alles van!

winnaars profielwerkstukOp woensdagavond 26 april maakte wethouder Eric van der Want in de burgerzaal van het Hilversumse raadhuis de uitslag bekend van de wedstrijd om het beste profielwerkstuk van Hilversum.

1000 bladzijden had de jury, bestaande uit de wethouder, de bestuurders van de scholen, een journalist en een wetenschapper, gelezen. Een zware klus, waar zij met veel voldoening op terugkijken: "Dit hadden wij in onze schooltijd niet gekund; meerdere werkstukken waren van academisch niveau!"

Bij de natuurprofielen van de havo ging de prijs naar het werkstuk van Lucas Hofman en Karel te Marvelde van het A. Roland Holst College over aardbevingsbestendig bouwen in Groningen.

Bij de maatschappijprofielen van de havo ging de prijs naar Lisa Heuftink en Sweder de Sitter van het A. Roland Holst College met hun werkstuk over de AIVD en onze generatie; wat is de relatie?

Bij de natuurprofielen van het vwo ging de prijs naar Christine Koekkoek en Siebeline van Houten van het Comenius College, met hun werkstuk over de activiteit van spiegelneuronen bij Autisme Spectrum Stoornis.

Bij de maatschappijprofielen van het vwo ging de prijs naar Sophie van Dongen en Malouke van Nunen van het Comenius College naar hun werkstuk over de invloed van prestatiedruk op het gebruik van Ritalin onder middelbare scholieren.

De (loco- )burgemeestersprijs ging naar Lara Middelman en Rosalinde Lammerts van het Alberdingk Thijm College over de bodem en de hoogteverschillen in de Slufter.