Politie houdt Hennepruimdag


Politie houdt Hennepruimdag

Laatste update:
21-04-2016 | 11:49

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Etten-Leur, Breda, Hank - De politie ruimde woensdag 20 april 4 hennepkwekerijen en 1 hennepdrogerij.

In Etten-Leur aan de Nijverheidsweg werd een hennepkwekerij met 155 planten ontmanteld. Een inwoner (40 jaar) uit Hoeven is aangehouden. De stroom werd op illegale wijze verkregen.

In Breda was ook diefstal stroom bij een kwekerij met 100 planten op de Graaf Hendrik 3 laan. Er was ook spraken van eerdere oogsten in het pand. Op de Iepenbroek werd een drogerij gevonden waar 2500 gram hennep lag. Een Bredase man (34) en vrouw (27) werden aangehouden.

Ook op de Korte Huifakker was het raak, daar werd een kwekerij ontmanteld met 232 planten. Ook hier was diefstal van stroom en een mogelijke eerdere oogst.

In Hank was een kwekerij met 98 potten. Op de Aalscholverstraat was sprake van illegale stroomvoorziening en was er een eerdere oogst.

Ontmanteling

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de hennepkwekerijen laten ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd en vervolgens zijn alle goederen vernietigd.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven dit via de politieapp 06-52528336 of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven
draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!