Koninklijke onderscheiding


Koninklijke onderscheiding
20-04-2016
[IMG] Klik om te vergroten

Koninklijke onderscheiding voor Joannes Franciscus Arthur Maria Voeten uit Menaam.

Op woensdag 20 april aanstaande reikt burgemeester Van Mourik een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Voeten (77) uit Menaam. De heer Voeten wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen worden uitgereikt in wooncomplex Theresia, Zuiderkade 37 te Franeker.

Decorandus was van 1987 tot 1992 voorzitter van tennisvereniging Franeker Tennis Club en van 2000 tot 2008 voorzitter van tennisvereniging Schatzenburg in Menaam.

Decorandus was van 1997 tot 2008 vrijwilliger bij Stichting PUM. PUM is een gesubsidieerde organisatie en stelt zich tot doel het bieden van ondersteuning op allerlei gebied in ontwikkelingslanden door gepensioneerde personen, de zogenaamde Senior Experts. De heer Voeten heeft voor deze
organisatie in totaal 21 missies uitgevoerd in de sector Food Processing, waarvan de meeste in Indonesie.

Daarnaast is decorandus vanaf 2004 ambassadeur (actieve vrijwilliger) bij de landelijke vereniging SeniorWeb. De heer Voeten is hier actief als docent voor computercursussen voor ouderen bij een van de leercentra in Fryslan en vanaf 2011 is hij lid van de telefonische helpdesk PCHulp.
Daarnaast is de heer Voeten betrokken bij het ontwikkelen van lesmateriaal, het opzetten van nieuwe activiteiten en het leggen van contacten met instanties en organisaties.

De heer Voeten is geboren in Ginneken en Bavel en woont nu in Menaam aan It War 11.