11 mei: bijeenkomsten over huisvesting/integratie vluchtelingen


Geplaatst op 21 april 2016

Op 21 maart en 18 april zijn er bijeenkomsten geweest over de huisvesting en inburgering van vluchtelingen in onze gemeente. Vertegenwoordigers van onder andere scholen, scouting, politie en gemeenschapshuizen hebben gesproken over de opvang en integratie van vluchtelingen in onze gemeente.
Het is onze gezamenlijke taak om deze nieuwe inwoners een veilige thuisbasis te geven. Het huisvesten en integreren gaat verder dan het organiseren van onderdak. Het gaat ook over zorg en welzijn, inkomen en werkgelegenheid, onderwijs en veiligheid.

We betrekken onze inwoners graag bij dit onderwerp, dat zo actueel is en iedereen aangaat. Daarom organiseren we op woensdag 11 mei op 3 locaties in onze gemeente een bijeenkomst over de huisvesting en integratie van vluchtelingen. We informeren u over de laatste stand van zaken en natuurlijk
is er ruimte om vragen te stellen en uw suggesties of ideeen te delen. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn:

* Boer Goossens, voor inwoners uit Den Dungen
* De Moerkoal, voor Middelrode en Berlicum
* De Huif, voor Sint-Michielsgestel en Gemonde

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via welkominsmg@mijngemeentedichtbij.nl, met vermelding van hun naam en de locatie van de bijeenkomst.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op www.sint-michielsgestel.nl/vluchtelingen.