Openstelling Wichard van Pontlaan een stapje dichterbij


Laatste update: 21 april 2016.

De voorbereidingen voor de openstelling van de Wichard van Pontlaan gaan weer verder. Deze lagen even stil in afwachting van een juridische procedure.

De recente uitspraak van de rechtbank betekent dat de openstelling plaats mag vinden. Momenteel bekijkt de gemeente wat dit betekent voor de planning.

Ruim een jaar geleden besloot het college van burgemeester en wethouders om de Wichard van Pontlaan naar de rotonde Steenweg door te trekken. Tegen dit besluit kon bezwaar en beroep worden ingesteld. Een aantal bewoners maakte hier gebruik van. De rechtbank heeft kortgeleden uitspraak gedaan.
De gemeente kan op basis van deze uitspraak verder met de voorbereiding en uitvoering van de openstelling.

Verdere procedure

Het is nog mogelijk dat hoger beroep wordt ingesteld tegen deze uitspraak. De gemeente wacht dit niet af.

Planning

Een nieuwe planning is nog niet bekend. Wethouder Looijen: "Wij bekijken momenteel wat mogelijk is. Als meer bekend is over de nieuwe planning en de werkzaamheden, informeren wij de omgeving."

Betere bereikbaarheid

"Deze openstelling is een van de maatregelen om wijken en voorzieningen goed bereikbaar te houden. Hiermee verdelen wij het toenemende verkeer beter over de verschillende wegen in de wijken.", aldus wethouder Looijen.