Een-na-drukste avondspits door veel incidenten


21 april 2016, 17:52

Automobilisten hebben donderdag te maken met de een-na-drukste (avond)spits van dit jaar, allemaal veroorzaakt door ongevallen en pechgevallen. Op het hoogtepunt, rond 17.40 uur stond er bijna 410 kilometer file op de Nederlandse wegen. Dat is zo'n 150 kilometer meer dan normaal op donderdag,

Files van 15 kilometer en meer zijn deze avond op veel plaatsen meer regel dan uitzondering. Bij Rotterdam had het verkeer veel hinder van een ongeluk bij de Beneluxtunnel richting Hoogvliet. Daardoor begon de file al bij Den Haag. Ook de omleidingsroute via de A13 liep daardoor helemaal vast.

Bij Amsterdam waren er een aantal incidenten op de ringweg A10. Op de binnenring stond bij knooppunt Amstel lange tijd een vrachtwagen met pech. Op de Buitenring kreeg het verkeer bij hetzelfde knooppunt te maken met een aanrijding.

Vanuit Amsterdam richting Alkmaar op de A9 was het al drukker door de afgesloten Velsertunnel, en dan ging het ook nog een keer mis op de belangrijkste omleiding door de Wijkertunnel. Daar kwam een motorrijder ten val en moest een rijstrook worden afgesloten.

De meeste overlast had het verkeer op de A12 van Den Haag naar Utrecht. Op het hoogtepunt stond daar 22 kilometer file tussen Bleiswijk en Nieuwebrug door ondermeer een ongeval en een vrachtwagen met een lekke band. De donderdagavondspits is met 410 kilometer file de op een na drukste
avondspits van het jaar. Alleen de Spits van 14 januari was drukker: toen stond er in de avondspits 475 kilometer file.

Foto: (c) VID