Filantropie en sociale investeringen voor onderzoek en innovatie

Nieuwsbericht | 21-04-2016 | 09:04

Hoe kunnen investeringen in onderzoek en innovatie in de toekomst gefinancierd worden? Met welke nieuwe vormen van investeren kan er meer van de vermogens die in Europa zijn opgebouwd in de afgelopen decennia worden vrijgemaakt? Welke innovatieve vormen van samenwerking kunnen zorgen voor doorbraken in de wetenschap? Deze vragen staan op 21 april en 22 april centraal op het congres `Filantropie en sociale investeringen voor onderzoek en innovatie. Nieuwe vormen van financiering en partnerschappen'.

Onderzoekers

Kennis en ervaringen delen

Het congres is een startpunt voor nieuwe samenwerkingsverbanden tussen overheden, fondsen en het bedrijfsleven. Het doel is om kennis en ervaringen te delen op het terrein van het stimuleren van onderzoek en innovatie in Europa door 'innovatieve filantropie', sociale investeringen en risicofinanciering. De conferentie moet een platform zijn waar ideeen voor nieuwe financiele instrumenten kunnen worden ontwikkeld.

Het programma

Op 21 april spreken Europese en Nederlandse vertegenwoordigers van overheden, fondsen en het bedrijfsleven. Key-note sprekers zijn onder anderen Robert Jan Smits van de Europese Commissie; Hans Schutte, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Jasper Wesseling, Ministerie van Economische Zaken; Theo Schuyt, Vrije Universiteit Amsterdam en Luc Tayart de Borms, Koning Boudewijn Stichting.

Op 22 april staan twee panelsessies op het programma. De onderwerpen die centraal staan zijn nieuwe financieringsvormen voor onderzoek en innovatie en de toegevoegde waarde van partnerschappen tussen fondsen, overheid en bedrijfsleven.

Lees meer over de conferentie op de website PhisiConference.