Gemeente koppelt Haagse bedrijven en grote evenementen 21 april 2016 Het CDA Den Haag wil dat de gemeente bij elk groot evenement dat plaatsvindt in onze stad de organisatoren kennis laat maken met Haagse bedrijven

21 april 2016

Het CDA Den Haag wil dat de gemeente bij elk groot evenement dat plaatsvindt in onze stad de organisatoren kennis laat maken met Haagse bedrijven. Hiervoor pleitte raadslid Desh Ramnath gisteren met succes tijdens het debat over het Haagse evenementenbeleid.

Ramnath: `'De vele grote evenementen die plaatsvinden in onze stad creeren een enorme economische spin-off voor heel Den Haag. Hotels en horecagelegenheden zitten vol, bezoekers winkelen in de stad en The Hague krijgt meer naamsbekendheid. Maar hoe mooi zou het zijn als de lokale MKB-er nog meer profiteert van evenementen in onze stad?'' Het CDA-raadslid vindt het aan de ondernemers zelf om slim in te spelen op de komst van een groot evenement en deals te sluiten maar hoort van veel kleinere ondernemers dat zij organisatoren of sponsors van grote evenementen niet kennen. `'De gemeente heeft die connecties wel en zou als ambassadeur van het Haagse MKB kunnen optreden. Het zou fantastisch zijn wanneer organisatoren van evenementen omdat ze zien wat Den Haag te bieden heeft hun eigen dienstverlener, zoals cateraar, vervoerder, evenementenbureau, stand-bouwer et cetera, thuis laten maar kiezen om een Haags bedrijf deze klus te geven,'' aldus Ramnath.

Als illustratief voorbeeld noemt het CDA-raadslid de feesten die de verschillende teams van de Volvo Ocean Race na de finish organiseren: `'Om te voorkomen dat ze de eindfeesten in Amsterdam of andere steden gaan geven zou gemeente Den Haag de sponsoren kunnen koppelen aan Haagse evenementenbureaus en eigenaren van mooie feestlocaties in onze stad.''

De wethouder reageert positief op het voorstel van Ramnath en gaat met MKB Den Haag in overleg om ermee aan de slag te gaan.