Informatiebijeenkomst `Competenties in het digitaal portfolio' - NEN

21-04-2016 NEN organiseert op dinsdag 14 juni een informatiebijeenkomst over competenties in het digitaal portfolio. Een e-portfolio draagt bij aan een compleet overzicht van competenties tijdens een gehele loopbaan. Het voordeel hiervan is dat iemand in elke nieuwe organisatie kan voortbouwen op datgene wat hij of zij elders heeft gerealiseerd. Met een e-portfolio kunnen opleiders, instituten, bedrijven en arbeidsbemiddelaars competenties beter bewaken, leerervaringen verbeteren en de ontwikkeling van een persoon beter ondersteunen.

De NEN-normcommissie `Leertechnologieen' wil aandacht geven aan dit onderwerp aan de hand van NEN 2035:2014 `E-portfolio NL - Het uitwisselen van e-portfolio's volgens een toepassingsprofiel op basis van de IMS portfolio'. Met NEN 2035 is het mogelijk om competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling aan te tonen en bij te houden met behulp van ICT-middelen.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt gesproken over het opnemen in het digitaal portfolio van competenties, opleidingsgegevens, de koppeling met competentieraamwerken en het effect op loopbaanontwikkeling.

Programma

* Inleiding NEN 2035, door dhr. Van der Arend (Kennisnet), voorzitter NEN-commissie

* Taxonomieen van opleidingen, competentiemodellen en kwalificatiestructuren en het gebruik ervan, zoals in een e-portfolio, door dhr. Henk Nijstad (Edustandaard)

* Inzet ePortfolio voor meer regie over eigen loopbaan, een videobijdrage van mevr. Anita Boerema (Matchcare)

* Opslaan van competentiegegevens en praktijkvoorbeelden ePortfolio, door mevr. Martinique Visser (Matchcare)

* Inzet ePortfolio in breder verband in samenwerking met diverse sectoren zoals ICT, integratie met e-CF, en toekomstvisie ePortfolio, door dhr. Misja Bakx (Matchare)

* Vragen/discussie

Deelnemers krijgen na de bijeenkomst een hapje en drankje aangeboden door NEN.

Lid worden van de NEN normcommissie

Voor Nederlandse partijen is het mogelijk mee te werken aan de verdere ontwikkeling van NEN 2035 en aan internationale (ISO/IEC-)normen op het gebied van leertechnologieen. NEN is een stichting zonder winstoogmerk. Voor het lidmaatschap van een normcommissie wordt dan ook een financiele bijdrage gevraagd van de meewerkende organisaties.

Aanmelden en meer informatie

Aan het bijwonen van deze informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de evenementenpagina. Voor vragen over deze norm, de normcommissie of over het normalisatieproces: Jan Rietveld, consultant Kennis & Informatiediensten, telefoon (015) 2 690 376 of e-mail jan.rietveld@nen.nl.

Norm

NEN 2035:2014 nl

E-portfolio NL - Het uitwisselen van e-portfolio's volgens een toepassingsprofiel op basis van de IM...

NEN 2035 geeft: <br> o de elementen waaruit het E-portfolio NL is opgebouwd. Deze informatie is noodzakelijk bij het bouwen van applicaties die moeten voldoen aan de eisen van het E-portfolio NL. <br> o de eisen en aanbevelingen voor de structuur e...

Meer informatie over deze norm