CDA: winningsplan nu niks waard

21/04/2016CDA: winningsplan nu niks waard

Het CDA wil dat de NAM in haar winningsplan het maatschappelijk of groepsrisico berekent. Zonder deze berekening is het winningsplan nu niks waard. Op aandringen van CDA woordvoerder Agnes Mulder heeft Minister Kamp (VVD) van Economische Zaken tijdens het debat over Energie toegezegd dat het maatschappelijk risico voor 1 mei 2016 zal worden meegewogen bij het definitieve gasbesluit.

CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder: "Er kan alleen meer inzicht worden gegeven in de veiligheid van de Groningers als het maatschappelijk of groepsrisico is berekend. Het SodM dringt hier al twee jaar op aan. Ook in het nieuwe winningsplan dat nu voorligt, is dat nog niet gebeurd en dat is onaanvaardbaar."

De NAM heeft als operator de verantwoordelijkheid het winningsplan voor te bereiden en daarvoor onderzoeken en berekeningen uit te voeren. Daarbij moet de NAM het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) opvolgen. "Het CDA wil dat de veiligheid van de Groningers en een toekomst voor onze inwoners voorop staan," aldus Mulder.

Trefwoorden

* NAM * SodM * gaswinning * winningsplan * Agnes Mulder