Nederland verliest duur betaald talent

donderdag 21 april 2016 10:30 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Timeflex Academy

Timeflex Academy bedient bedrijven met internationale ambities

Detacheringsbureau voor internationale high potentials van start Steeds meer jonge talenten uit het buitenland behalen in Nederland hun master. Voor hen is er nu Timeflex Academy. Dit detacheringsbureau koppelt internationale high potentials aan Nederlandse bedrijven met internationale ambities. "Samen groeien, dat is het doel."

Op dit moment studeren naar schatting zo'n 90.000 studenten in Nederland. Van hen is circa tweederde afkomstig uit andere EU-landen. Veel internationale studenten komen graag naar Nederland voor hun studie. Zij voelen zich aangetrokken door de open cultuur en de goede kwaliteit van universiteiten. En vooral ook door een lonkend economisch perspectief. Want de verwachting is, dat de business de komende decennia steeds internationaler wordt.

Groeikansen

Toch blijft op dit moment slechts een op de vijf internationale high potentials na afronding van de studie in Nederland. "Een gemiste kans", aldus Lyndsey Murk, general manager van Timeflex Academy. "Want we leiden veel internationaal talenten op, maar zij vertrekken daarna weer massaal. De Nederlandse economie loopt daarmee groeikansen mis. Wij geloven namelijk in de kracht van de nieuwe generatie. Juist die kan ruimte creeren en kansen pakken die ontstaan door de globalisering. High potentials kunnen het verschil maken en kunnen bijdragen aan groei van bedrijven."

Een brug slaan

Timeflex Academy slaat de brug tussen internationale high potentials en Nederlandse bedrijven met een groeiambitie in het buitenland. Lyndsey: "Stel dat jouw bedrijf groeiambities heeft in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Italie of Polen. Dan helpt Timeflex Academy met het vinden van een geschikte high potential die de moedertaal perfect spreekt en de cultuur van het land intuitief aanvoelt. En die bovendien het Engels zeer vaardig is en al thuis is in de Nederlandse cultuur.

Jarenlange ervaring

Timeflex Academy heeft goede contacten in de universitaire wereld en een interessant netwerk met internationale high potentials. Bovendien heeft Timeflex Academy - via haar moederbedrijf Timeflex - een jarenlange ervaring in het plaatsen van de juiste personen op de juiste plaats.

*

*

*

*