Lesgeven steeds leuker, met Teach Like a Champion 2.0

donderdag 21 april 2016 11:28 Binnenland

Dit is een origineel bericht van CED Groep

Teach Like a Champion 2.0 komt eraan! Dit goede nieuws delen wij graag met iedereen die het Nederlandse onderwijs een warm hart toedraagt. Teach Like a Champion biedt technieken die veel op kunnen leveren, zo blijkt uit de praktijk; scholen gingen er met goed resultaat mee aan de slag. Teach Like a Champion 2.0 biedt maar liefst 62 technieken, nieuwe inzichten en verrijkingen. Met de nieuwe werkvormen die in het boek beschreven worden en bijbehorende Teachfilmpjes kunnen leerkrachten nog effectiever met hun klassen aan de slag! 25.000 Leraren in primair-, voortgezet- en speciaal (basis) onderwijs kochten het boek al en gingen er mee aan de slag in hun klassen.

Leraarschap als kunstwerk

Van vakmanschap naar kunstenaarschap..., dat is volgens de Amerikaanse schrijver Doug Lemov de route die leraren afleggen als ze werk maken van de technieken die in Teach Like a Champion 2.0 gepresenteerd worden. Na het verschijnen van Teach Like a Champion is de auteur onvermoeibaar doorgegaan met zijn ontdekkingsreis langs vele klaslokalen van topleraren. Dit met het doel om hun sterk opbrengstgerichte gedrag en hun vaak briljante oplossingen voor alledaagse problemen in de schijnwerpers te zetten. In deze volledig vernieuwde versie van het boek komt een aantal nieuwe technieken aan bod en worden veel van de bestaande verfijnd en in een ruimere context geplaatst. Wat het boek zo herkenbaar en tevens zo bijzonder leerzaam maakt, is het uitzonderlijke oog voor detail van de auteur. Tot op het niveau van de meest fijnzinnige interactie tussen leraar en leerling(en) wijst Lemov op essentiele kenmerken van prestatie bevorderend gedrag. En iedereen die het leest, kan er meteen mee aan de slag. Voor hen die al eerder kennis hebben gemaakt met de technieken van Lemov, en de effectiviteit ervan hebben beproefd, biedt Teach Like a Champion 2.0 een geweldige nieuwe inspiratiebron om het leraarschap als een hoogstpersoonlijk kunstwerk te vervolmaken.

Conferentie Teach Like a Champion 2.0 op 8 juni

Wij maken u graag attent op de conferentie Teach Like a Champion 2.0 die op woensdagmiddag 8 juni in het Isala Theater, Capelle a/d IJssel plaatsvindt. Tijdens deze conferentie neemt Doug Lemov, de Amerikaanse schrijver van Teach, het nieuwe Nederlandse boek in ontvangst en maakt u kennis met enkele nieuwe technieken en verrijkingen die Teach Like a Champion 2.0 biedt. Na afloop gaan de deelnemers naar huis met het nieuwe boek om deze technieken direct in de praktijk te brengen!

Meer informatie vindt u op www.teachnederland.nl

*

*

*

*