Veilig en bereikbaar tijdens Giro Gelderland - Gemeente Zutphen


Op zondag 8 mei komt het internationale wielerevenement, de Giro d'Italia, door Zutphen. De eerste 3 etappes van de Giro worden namelijk in Gelderland gereden. Het parcours gaat onder andere door de binnenstad en over de Oude IJsselbrug. Om het evenement voor iedereen zo feestelijk mogelijk te
laten verlopen zijn er afspraken gemaakt over bereikbaarheid, parkeren en veiligheid.

Logo Giro Zutphen Zo'n groot evenement maakt gebieden tijdelijk minder goed bereikbaar. Het is onvermijdelijk dat er straten worden afgesloten of beperkt bereikbaar zijn. Door afspraken te maken houden wij voor iedereen - bewoners, wielrenners, bezoekers, hulpdiensten, vrijwilligers en
professionals - de omgeving op veilige wijze bereikbaar. Wat dat voor u betekent leest u hieronder.

Het parcours

Via de N346 Lochemseweg en Rijksstraatweg (Warnsveld) komt het peloton de gemeente Zutphen binnen. De koers vervolgt via de Kleine Omlegging, Coehoornsingel, Burg. Dijckmeesterweg, Nieuwstad, Stationsplein, Oude IJsselburg en verlaat Zutphen via de N345 Kanonsdijk.

Kleine afbeelding van parcours Giro door Zutphen

Het parcours op kaart bekijken (pdf, 833 KB)

Afzettingen langs parcours

Alle zijwegen langs het parcours worden afgezet. Dit geldt niet voor fietspaden en voetpaden. Die zullen "dynamisch" afgezet worden op het moment dat dat nodig is. Voor de tijdsduur van 2,5 tot 3 uur is deze route dan niet te passeren. Het parcours zal afgesloten zijn voor overig verkeer van
13.15 uur tot 16.15 uur. Er is dan ook geen noord-zuid verkeer mogelijk. Gemotoriseerd verkeer kan het parcours niet kruisen.

Bereikbaarheid

Wilt u Zutphen verlaten dan kan dat ten zuiden van het parcours via de N314 en ten noorden van het parcours in de richting van de A1.

Het parcours gaat in gemeente Zutphen over een groot deel van de N346 en de N345. Deze wegen sluiten aan met de N348, N319 en N314 (Gelre Ziekenhuis Zutphen). Deze wegen zijn tijdens de wedstrijd beperkt bereikbaar.



Zorgcomplex Sutfene en Elisabeth Gasthuis

Zorgcomplex Sutfene en Elisabeth Gasthuis liggen aan de route. Zondagmiddag 8 mei is het zorgcomplex niet met de auto te bereiken. Bezoekers kunnen de auto parkeren aan de Leeuweriklaan en lopen naar Sutfene.

Hanzehof en Hanzehal

De Hanzehof en Hanzehal zijn die middag niet bereikbaar met gemotoriseerd verkeer (of heel vroeg en dan laat weer vertrekken).

Parkeren

Langs het parcours van de 3e etappe kunt u op 8 mei tijdelijk niet parkeren. Voor deze dagen geldt een wegsleepregeling voor auto's die gevaarlijk geparkeerd staan.

Voor parkeren op de Coehoornsingel, tussen Kleine Omlegging en Burg. Dijckmeesterweg, geldt: parkeer uw auto goed op de stoep of in de parkeerstrook en klap de zijspiegel van de auto aan de zijde van de weg dicht.

Heeft u een parkeervergunning voor een zone gelegen op parcours? Parkeer dan op een andere vergunning parkeerplaats buiten het parcours.



Zorg blijft goed bereikbaar

Voor alle bewoners is de spoedeisende zorg gegarandeerd en is het ziekenhuis bereikbaar. Met de ziekenhuizen en de ambulancedienst zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

In levensbedreigende situaties belt u 112. Anders neemt u zoals gebruikelijk eerst contact op met de huisartsenpost en wordt bekeken wat voor u de beste oplossing is. Houd rekening met een langere reistijd.

Hulpdiensten hebben ruim baan

De hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) kunnen overal altijd ter plaatse komen. Om dat mogelijk te maken zijn er speciale nood-en calamiteitenroutes. Deze routes zijn vrij van autoverkeer.

Bereikbaarheid Winkelgebied

Industrieterrein de Mars is bereikbaar via de A1 (Zutphen) vanaf de noordkant, ingang turborotonde (N348-Pollaan). Centrum Zutphen is bereikbaar vanuit de zuidkant (N314 - N319).

Meer informatie

Informatie over de Giro d'Italia in Zutphen en Gelderland.

Alle activiteiten in Zutphen en Warnsveld, op www.inzutphen.nl

Giro d'Italia, informatie voor bewoners, op www.girogelderland.nl

Giro d'Italia, data en routes, op www.girogelderland.nl