Verkeerscontrole `Avondrood'


Verkeerscontrole `Avondrood'

Laatste update:
22-04-2016 | 13:50

De Lutte - 100 voertuigen werden nagetrokken en bekeken door diverse controlerende instanties.

Op donderdag 21 april werd vanaf 15.30 uur tot 22.30 uur een verkeerscontrole met de naam : `Avondrood' gehouden op de parkeerplaats Luttermolen aan de Kroepsweg in de Lutte.
De controle werd samen met de Koninklijke Marechausse, het Grensoverschrijdende politieteam, de recherche, het woninginbrakenteam en de douane (met speurhond).
De actie had als doel het terugdringen van criminaliteit (waaronder het mobiel banditisme) en het vergroten van de veiligheid van de burgers. Er werd extra gecontroleerd op mensenhandel, woninginbraken, voertuigcriminaliteit en het aanwezig hebben van drugs.

Met behulp van de ANPR (Automatic NumberPlate Recongnition)werden de voertuigen geselecteerd die over de A1 reden. In totaal werden ongeveer 100 voertuigen met bestuurders en inzittenden gecontroleerd.

De volgende goederen zijn inbeslaggenomen: 5 gram marihuana, 9 gram hennep, viagrapillen en 4 gram cocaine.
Een bestuurder kreeg een bon omdat hij de originele kentekenplaten niet op zijn voertuig had zitten. Een andere Nederlandse man werd gecontroleerd in een Duitse auto. Hij vertelde dat hij de auto zojuist had gekocht in Duitsland maar kon dit niet aantonen. De auto was voorzien van een
uitvoerkenteken. De man wilde niet vertellen waar hij de auto had gekocht. Daarop werd de man aangehouden terzake witwassen. Zijn Mercedes 220 werd in beslaggenomen.

2016196391