Arnhem Nijmegen en de economie van gezond leven - Provincie Gelderland


Gedeputeerde Bea Schouten bezocht de Paswoning in het Dorp in Arnhem. De woning is een voorbeeld van een plek waar bedrijven en onderwijs samen (technische) hulpmiddelen ontwikkelen en laten testen door bewoners en medewerkers. Het gaat om hulpmiddelen die bewoners kunnen steunen bij een
zelfstandiger bestaan. Philadelphia Zorg, SIZA en 's Heeren Loo zorggroep zijn de gebruikers van dit Fieldlab Gehandicaptenzorg.

Economie versterken

Het stedelijk netwerk Arnhem Nijmegen versterkt haar economie de komende jaren op de gebieden `food, health and energy': voedseltechnieken, gezondheidswetenschap en groene energie.

Geld voor informatietechnieken gezondheidzorg

De provincie ondersteunt deze ambitie samen met gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke partijen. Met haar bezoek wil Bea Schouten als gedeputeerde gebiedsopgaven van de provincie dit soort samenwerking stimuleren. Ze stelt de provincie bij de komende voorjaarsnota voor geld
beschikbaar te stellen voor een project gericht op informatietechnieken voor de gezondheidzorg.

Health Valley

De regio kent toonaangevende bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen die met elkaar werken aan zorginnovaties. Dit netwerk van partijen komt samen in Health Valley.

Gepubliceerd op: vrijdag 22 april 2016