Koningsdag: Gemeentehuis gesloten


Woensdag 27 april is het gemeentehuis dicht in verband met Koningsdag. Donderdag 28 april is het gewoon weer volgens de reguliere openingstijden toegankelijk.

Op Koningsdag kennen zowel Goirle als Riel een feestelijk programma:

GOIRLE

Het Oranjeontbijt in "De Wildacker"
9.15 - 11.00 uur Ontvangst van de gasten met een deelnamebewijs (af te halen bij de Wildacker, vol is vol). Deelname voor alle inwoners van de gemeente Goirle.
9.30 uur Opening door burgemeester Machteld Rijsdorp

Frankische Driehoek
09.00 uur Opbouw van jeugd rommelmarkt
10.00 - 13.00 uur Jeugdrommelmarkt
10.00 - 13.00 uur Kinderspelen, met o.a. pony rijden, springkussen, knutselen, schminck,
stoepkrijtwedstrijd, live muziek.

Molenpark
14.00 - 17.00 uur Opening van de spellenmiddag door burgemeester Machteld Rijsdorp
Oud Hollandse kinderspelen, springkussens, grabbelton en schminken. Bij goed weer zijn de Rielse reus Toon mee 't veereke en de Goirlese reuzin Johanna Abcovia ook aanwezig.

Parkeerplaats CC Jan van Besouw
14.00 - 21.00 uur Muziekfabriek (gratis toegang). Kleinschalig muziekfestival, waarbij americana, rock en blues de boventoon voeren.



RIEL

11.00 uur Inschrijven voor de versierde kinderfietstocht en oplaten van de ballonnen op het parkeerterrein van de Boerenschuur.

11.30 uur Vertrek versierde kinderfietstocht

12.15 uur Aankomst versierde kinderfietstocht op het Dorpsplein met aansluitend de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets en kleurplaat (deze laatste zijn gemaakt door basisschoolleerlingen)
Gezamenlijk zingen van het volkslied begeleid door de harmonie Muziek en Vriendschap.

12.30 - 17.00 uur Doorlopend activiteiten op het Dorpsplein, zoals optreden van sambaband om 13.00 uur, kinderdansgroep Danszz om 14.00 uur, softplay voor de allerkleinsten, zandberg, springkussen, timmerhoek, workshops cupcakes maken en graffiti.

Alle inwoners van Goirle en Riel zijn van harte welkom!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------