Onterecht opgepakt als terreurverdachte

TV | vr 22 apr 2016

Verslag Maaike Kempes

Redactie Bas Altena

Redactie Johann de Graaf

Ze zijn tot aan de tanden bewapend en doen de ene na de andere woninginval. De politie in Belgie probeert met harde hand terreurverdachten van de straat halen. Maar wat als de verkeerde wordt opgepakt? Adnan Ahmad slaapt er nog steeds slecht van. Hij was thuis met zijn twee dochtertjes toen een anti-terreureenheid zijn huis bestormde.

De 29-jarige Adnan Ahmad komt oorspronkelijk uit Pakistan. Hij werd naar eigen zeggen aangezien voor de `man met het hoedje'. EenVandaag zoekt hem op in het Belgische Hasselt, waar hij vertelt wat er op 28 maart gebeurde.

De gevolgen zijn groot voor hem. Zijn buren groeten hem niet meer, hij is kilo's afgevallen. Adnan hoopt dat zijn kinderen niet worden beoordeeld op afkomst of huidskleur en dat er voor hen wel een toekomst is in Belgie.

Met de Belgische stand-up comedian Erhan Demirci gaan we naar Molenbeek. Hij was daar jarenlang jeugdwerker en kent de wijk goed. In Molenbeek is veel machtsvertoon van politie en militairen. Noodzakelijk? Of een overspannen reactie? Demirci vraagt het de inwoners van Molenbeek.