Ambassades vergaderen in Den Haag over Jemen

Nieuwsbericht | 22-04-2016 | 09:51

Vertegenwoordigers van ambassades van Europese landen en de EU-delegatie in Jemen overleggen vrijdag in Den Haag over de situatie in Jemen. Onderwerp van het overleg is onder meer de cooerdinatie van de donorhulp aan het land, gericht op de wederopbouw. De afgevaardigden komen bij elkaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar de Nederlandse ambassade voor Jemen tijdelijk gevestigd is.

De delegaties komen bij elkaar vanwege de fragiele situatie in Jemen. Er is momenteel een staakt-het-vuren, waardoor er niet meer gevochten wordt. Daarnaast wordt gewerkt aan vredesbesprekingen. `Dit is het moment om bij elkaar te komen en gezamenlijk te bezien hoe we dit proces zo goed mogelijk kunnen ondersteunen', aldus Robert Petri, de Nederlandse ambassadeur voor Jemen.

`De oorlog in Jemen heeft grote verwoestingen aangericht. Het land heeft dringend behoefte aan veiligheid en stabiliteit en aan humanitaire hulp. Alle internationale inspanningen zijn er dan ook op gericht om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken', zegt Petri verder.

En marge van het overleg is Rafat Al-Akhali te gast. Hij was eerder minister in Jemen en zet zich nu in voor een democratische en inclusieve samenleving in het land.