Stad en universiteit ontmoeten elkaar op 6 tandems verspreid over heel Leuven - KU Leuven

22 APRIL 16. De `Love Leuven'-campagne wil voor het tweede jaar op rij Leuvenaars en KU Leuvenaars dichter bij elkaar brengen. Dit jaar kruipen bewoners en studenten of personeel samen op de fiets. Niet om het tegen elkaar af te leggen, maar gewoon, om te bewegen en intussen gezellig samen een praatje te maken.

De stad Leuven en de KU Leuven maakten zes tandems waarop bewoners en studenten of personeel elkaar kunnen ontmoeten. Het gaat daarbij niet om gewone tandems. Speciaal voor dit project ontwierpen enkele ingenieursstudenten samen met vzw Velo een tandem waarbij de fietsers tegenover elkaar zitten en dus tijdens het fietsen gezellig kunnen babbelen.

De tandems zullen verspreid staan over 6 locaties in Leuven waar Leuvenaars en KU Leuvenaars elkaar ontmoeten. De fietsen staan op rollen, die registreren hoeveel kilometers er worden afgelegd. Elke week worden de gereden kilometers van de zes locaties bij elkaar opgeteld en bekend gemaakt op www.kuleuven.be/sport. Misschien fietsen we met z'n allen de stad, de provincie, Vlaanderen, ons land of wie weet: de wereld rond.

Samen fietsen is niet alleen gezellig, het is ook goed voor de gezondheid. Wie dagelijks een half uurtje beweegt, werkt al aan zijn gezondheid. Daarvoor hoeven de fietsers echt niet het onderste uit de kan te halen: wie tijdens het fietsen rustig kan praten, slaat twee vliegen in een klap.

De tandems zullen op de volgende zes locaties staan:

* Inkomhal departement Elektrotechniek, Arenbergpark 10

* Inkomhal Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Naamsestraat 69

* Inkomhal Onderwijs & Navorsing I, Herestraat 49

* Leercentrum Agora, Van Evenstraat 4

* Inkomhal sporthal De Nayer, Tervuursevest 101

* Inkomhal Stadskantoor, Professor Van Overstraetenplein 1

Gedurende de komende vijf maanden zullen de fietsen regelmatig van plaats veranderen binnen de stad.

Schepen Bieke Verlinden en vicerector Rik Gosselink trappen de tandems maandag 25 april op gang in de inkomhal van het Stadskantoor. U bent van harte welkom om mee te komen fietsen.

Praktisch:

25 april, 15u inkomhal Stadskantoor, Professor Van Overstraetenplein 1, Leuven

Contact:

* Rik Gosselink, vicerector Studentenbeleid KU Leuven

* Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken