"Straks 50PLUS-minister op Sociale Zaken"

In een volgend kabinet levert 50PLUS de minister van Sociale Zaken. Dat ideaal beeld schetste senator Martin van Rooijen op een partijbijeenkomst in Den Haag.

Het Eerste Kamerlid van 50PLUS zei het met een glimlach, maar zijn woorden waren ook serieus van toon. Volgens hem zullen na de volgende Tweede Kamerverkiezingen vijf tot zes partijen nodig zijn om een kabinet te kunnen formeren. Hij acht het mogelijk dat 50PLUS dan onmisbaar zal zijn als regeringspartner. Op de post Sociale Zaken zal 50PLUS voor iedereen opkomen, maar in het bijzonder voor de ouderen, beloofde Van Rooijen op voorhand.

Hij bekritiseerde het feit dat volgens de plannen van het huidige kabinet in 2017 iedereen er 0,5 procent op vooruit gaat, behalve de ouderen die weer moeten inleveren, nu 1,5 procent. De 50PLUS-senator voorspelde dat er rond het Belastingplan grote problemen gaan ontstaan als de ouderen er niet ook op vooruit zullen gaan.

De bijeenkomst op vrijdag 22 april in het Tweede Kamergebouw in Den Haag was bedoeld als ontmoeting van alle politici, bestuurders en medewerkers van de Eerste en Tweede Kamer van 50PLUS, de Provinciale Staten, de Waterschappen, het Wetenschappelijk Bureau en het hoofdbestuur van de partij. Het was ook het startsein voor een succesvolle aanloop naar de verkiezingen van 2017.

Partijleider Henk Krol toonde zich verheugd over de hoge opkomst van partijleden, mannen en vrouwen die zich op allerlei niveaus inzetten voor de idealen van de partij. Deze opkomst bewijst dat 50PLUS heel veel meer is dan het kleine groepje mensen waar zovelen denigrerend over praten, sprak Krol.

Partijvoorzitter John Struijland betitelde de aanwezigen als de ruggengraat van 50PLUS. "Op u zijn het succes en de toekomst van 50PLUS gebouwd", sprak hij tot hen. Struijlaard zei met voldoening terug te blikken op alles dat 50PLUS met vallen en opstaan al bereikt heeft. Hij roemde de eensgezindheid binnen de partij en voegde daar aan toe dat 50PLUS moet trots en vertrouwen het verkiezingsjaar tegemoet gaat.

50plus 22 april 2016

Foto boven: Voor 50PLUS actieve leden in het Tweede Kamergebouw.

Foto onder: partijvoorzitter John Struijlaard spreekt de aanwezigen toe.