Recherche zoekt getuigen overval


Recherche zoekt getuigen overval

Laatste update:
23-04-2016 | 11:33

Rijswijk - De districtsrecherche Rijswijk-Delft zoekt getuigen van een overval op een boek- en tijdschriftenwinkel aan de Herenstraat in Rijswijk, zaterdag 23 april omstreeks 08.30 uur. Bij de overval raakte het slachtoffer gewond aan zijn gezicht.

Bij de politie kwam omstreeks 08.30 uur de melding binnen dat een onbekende man had geprobeerd onder bedreiging van een vuurwapen de winkel aan de Herenstraat te overvallen. De verdachte was er zonder buit vandoor gegaan op een fiets, waarbij hij zijn vuurwapen verloor voor de winkel. Het
slachtoffer was door de verdachte in het gezicht geslagen en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Direct werd een grote zoektocht ingesteld naar de verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen.

De verdachte was een blanke man van 35-40 jaar oud met een slank postuur, een blauwe werkjas, een donkere loszittende broek, zwarte glimmende schoenen en een lichtgrijs petje. Hij reed op een zwarte opoefiets en reed na de mislukte overval weg in de richting van Voorburg.

De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heeft u zaterdagmorgen iets gezien in de omgeving van de Herenstraat wat met deze overval te maken kan hebben? Denkt u iemand te herkennen in de opgegeven signalement of heeft u de overvaller nog gezien op zijn vlucht? Neem dan
contact op met de districtsrecherche in Delft via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.