Symposium 'Remix je curriculum! De kunstdocent als educatief ontwerper'

donderdag 25 februari 2016

Op het symposium Remix je curriculum! op 23 april staat de rol van educatief ontwerp in het beeldende kunstonderwijs centraal. De voortdurend veranderende visuele cultuur vraagt om een dynamisch kunstcurriculum. Hierdoor is er behoefte aan creatieve, onderzoekende docenten die in staat zijn om betekenisvolle relaties te leggen tussen kunstonderwijs en de hedendaagse kunstpraktijk.

Welke ontwikkelingen zijn er in de hedendaagse beeld- en kunstpraktijk? Hoe kunnen lesprogramma's daar bij aansluiten en welke innovatieve ontwerpstrategieen gebruik je daarbij? Deze vragen komen aan de orde op dit symposium, gebaseerd op het proefschrift Remixing the art curriculum van Emiel Heijnen. Bezoekers aan het symposium ontvangen Heijnen's nieuwe, Nederlandstalige publicatie Remix je curriculum!

Datum: zaterdag 23 april 2016, 13.00-17.00 uur

Locatie: gebouw Grootlab, Amsterdam (naast Eye)

Kosten: EUR 65, inclusief publicatie Remix je curriculum!

Voor wie: kunstvakdocenten, professionals in de binnen- en buitenschoolse cultuureducatie, lerarenopleiders, etc.

Organisatie: Academie voor Beeldende Vorming i.s.m. Lectoraat Kunst- en Cultuureducatie (AHK)

Dit symposium draagt bij aan de nascholing van docenten en kunsteducatoren. Deelnemers aan het symposium krijgen na afloop een certificaat.

Remix je curriculum! vindt plaats in het kader van de opening van Grootlab, het nieuwe gebouw van de Academie voor Beeldende Vorming.