Heeft u een knie- of heupprothese? Loop mee met de HipWalk

Heeft u een knie- of heupprothese? Loop mee met de HipWalk

23 MAART 2016

De afdelingen orthopedie van het Catharina Ziekenhuis en Maxima Medisch Centrum organiseren op zaterdag 23 april de HipWalk bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven.

Tijdens deze wandeltocht laten mensen met een knie- of heupprothese zien hoe conditioneel sterk zij zijn en hoe goed zij kunnen bewegen met het kunstgewricht. Deelnemers laten zich sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het Rode Kruis Eindhoven en is bestemd voor het project `Hulp aan ouderen'.

Vorig jaar liep het deelnemersveld uiteen van ouderen met een rollator en wandelaars tot een heuse hardloper. In een of meerdere ronde(s) van 600 meter konden zij in hun eigen tempo laten zien wat zij weer voor elkaar kunnen krijgen met hun knie- of heupprothese. De ruim 40 deelnemers haalden vorig jaar bijna 2.000 euro op voor het Rode Kruis Eindhoven. Ze vonden het fantastisch dat artsen en verpleegkundigen dit voor hen organiseerden.

Bewegen is belangrijk

Met de HipWalk vragen de orthopeden aandacht voor het belang van bewegen bij ouderen, in het bijzonder mensen met een heup- of knieprothese. Regelmatig bewegen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Mensen die bewegen zijn in principe gezonder. Orthopeed Coen Jaspars van het Catharina Ziekenhuis: "Bewegen is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject na een orthopedische operatie. De avond na de operatie komen mensen al uit bed en komen zij in beweging onder begeleiding van een fysiotherapeut. Binnen zes tot twaalf maanden na de operatie kunnen de meeste mensen weer een uur wandelen. Iets wat zij voor de operatie voor onmogelijk hielden."

Aanmelden

Heeft u een heup- of knieprothese? Ga dan de uitdaging aan en doe mee aan de HipWalk op zaterdag 23 april bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Aanmelden kan via www.hipwalk.nl.

Alle lopers kunnen natuurlijk ook aanmoediging gebruiken; toeschouwers zijn daarom van harte welkom. De sponsorloop begint om 12.00 uur. Heeft u vragen over de HipWalk? Kijk op www.hipwalk.nl.