Opening Drakenexpo in Limburgs Museum

donderdag 14 april 2016 15:34 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Limburgs Museum

Limburg is dit jaar in de ban van de draak. In het Limburgs Museum in Venlo gaat op zaterdag 23 april aanstaande de expositie Draken open. In augustus van dit jaar wordt in Beesel het zeven-jaarlijkse Draaksteken opgevoerd.

Wat staat op het programma op de openingsdag van de tentoonstelling?

Vanaf 11.30 uur tot 12.30 uur paradeert een groep spelers, speelsters en figuranten van het Draaksteken door de Venlose binnenstad, met in hun midden de drakendoder Sint-Joris en de prinses die hij zal redden uit de vervaarlijke muil van het ondier. De historische optocht maakt vanaf 13 uur een tweede rondje. Eindpunt is het plein voor het Limburgs Museum (Keulsepoort), tegenover het NS-station. Hier zullen de medewerkers van het Draaksteken zich presenteren en wordt het lied van Sint-Joris en de Draak ten gehore gebracht.

Om exact 14 uur zal de kanonnier van schutterij-broederschap Sint-Georgius & Sint-Sebastianus uit Beesel zorg dragen voor een salvo kamerschoten. Dit is de daverende opening van de tentoonstelling. Om 14.15 uur voert een tienkoppig gezelschap de Chinese drakendans uit. In de Chinese traditie verdrijft de draak symbolisch boze geesten. De activiteiten op het plein voor het museum zijn gratis toegankelijk.

*

*

*

*