BSO / NSO


It's magic!
FotoIt's magic!Kom voor EUR 2,00 per kind/begeleider naar de nieuwe tentoonstelling Illusions, magie of wetenschap? tijdens de meivakantie. Illusions is een leuke expositie over zintuiglijke waarnemingen die echt lijken maar door je hersenen geheel of gedeeltelijk verkeerd worden uitgelegd. In de
tentoonstelling ga je actief aan de slag en ontdek je dat het onmogelijke mogelijk is. (De tentoonstelling is open vanaf 2 mei.)

Wat is er te doen?
Combineer een bezoek met een activiteit bij de tentoonstelling. Alle onderstaande activiteiten zijn bij de prijs van de entree inbegrepen, behalve Word Goochelaar!:

Magie of wetenschap... Wonderlijke proefjes
Verbaas je over spectaculaire en interactieve experimenten met statische elektriciteit, lucht, licht, water en chemie. Niets is wat het lijkt! Is het magie of wetenschap? Ontdek en beleef het tijdens de wonderlijke proefjes.
1 t/m 8 mei 12.00 & 15.00 uur
Vanaf 6 jaar
Waar: Plein der Illusies

Magische tekeningen - Creeer je eigen illusie
Ben jij een echte kleurentovenaar? Ga creatief aan de slag met papier, schaar, kleurpotloden en krijt en ontwerp je eigen duizelingwekkende illusie. Hang hem tijdens je bezoek op bij de speciale tentoonstellingswand. Zo kan iedereen jouw kunstwerk bewonderen!
Dagelijks van 11.00 tot 16.30 uur
Voor iedereen
Waar: Plein der Illusies

Word Goochelaar! Ga aan de slag in de familiewerkplaats
Wil je leren goochelen? Kom dan naar het Hocus Pocus Huis! Maak je eigen goocheltruc. Verkleed je als een echte goochelaar en treed op in het Hocus Pocus Theater. Ontdek het geheim achter goocheltrucs en verras je omgeving met jouw toverkunsten.
1 t/m 8 mei 11.30-16.00 uur / 9 t/m 16 mei 13.30 tot 16.00 uur
Vanaf 5 jaar, max. 5 BSO-kinderen tegelijk
Waar: Het Hocus Pocus Huis Extra kosten 1 euro p.p.

Aanmelden
Het is niet nodig de groepen van tevoren aan te melden. Vraag bij onze kassa naar de speurtocht die bij de tentoonstelling hoort.
Jullie zijn ook van harte welkom tijdens de andere schoolvakanties en naschoolse opvangdagen (m.u.v. de maandagen buiten schoolvakanties). De reguliere kosten voor kinderopvanginstellingen zijn EUR 2,00 per kind/begeleider.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Willemijn van Ommen, wvommen@museon.nl.

Tot ziens in het Museon!