Zondagmiddagfiles door slecht weer en werkzaamheden


24 april 2016, 13:46

Door het grillige weer van is er zondagmiddag een ernstige aanrijding gebeurd in het zuiden van het land op de A59 ter hoogte van Waalwijk in de richting van Den Bosch. Niet veel later ging het ter hoogte van Waalwijk opnieuw mis op de A59 maar deze keer in de andere rijrichting, richting
Zonzeel. De plotselinge gladheid die ontstond door een hagelbui is vermoedelijk de oorzaak van de aanrijdingen.

De hulpdiensten, waaronder 2 traumahelikopters zijn ter plaatse om assistentie te verlenen en daarom is de rijbaan in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het overige verkeer richting Den Bosch kan beter omrijden door de borden Breda/Eindhoven te volgen over de A16 en de A58.

De rijbaan richting Zonzeel kon al spoedig weer worden vrij gegeven, de rijbaan richting Den Bosch is al met al een uur dicht geweest.

Werkzaamheden op de A1 zorgen ook dit weekend weer voor vertraging in de regio Noord Holland.

De A1 van Amsterdam naar Amersfoort is dit weekend afgesloten tussen Muiden-Oost en knooppunt Muiderberg tot maandagochtend 05.00 uur.

Op dit moment staat er richting Amersfoort een file van 5 kilometer bij knooppunt Muiderberg met ongeveer een kwartier vertraging. Richting Amsterdam rijdt het verkeer langzaam op de A1 tussen Naarden-Vesting en Muiden-Oost over 4 kilometer met ook daar een kwartier extra reistijd.

Update 13:47 uur

Wat doe je als de #A59 DICHT is? Nou, gewoon via de berm ontsnappen natuurlijk... #jaja #Waalwijk pic.twitter.com/46A42HJqDN

* VID (@vid) April 24, 2016

Update 13:52 uur

De afsluiting van de A59 was gelukkig relatief maar van korte duur, de weg is weer vrij gegeven voor het verkeer. Omrijden is dus niet meer nodig.

Foto: (c) VID