Reisbegeleider gezocht!


Word reisbegeleider en help een leerling zelfstandig reizen voor het project "Samen Reizen met..."

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen van 18 tot 88 die het leuk vinden om 2 tot 3 keer per week met een leerling van het speciaal onderwijs van en naar school te reizen.



Na tienkeer is de klus geklaard
Met jouw hulp leert de leerling zelfstandig met het openbaar vervoer van en naar school te reizen. Na ongeveer tien keer kan de leerling het alleen en is je klus geklaard. Bevalt het je goed, dan kun je daarna een andere leerling begeleiden.

Voorgezet (speciaal) onderwijs
Je reist 's morgens met de leerling mee naar school en middags haal je de hem of haar weer op van school. Deze leerlingen bezoeken allemaal het (voortgezet) speciaal onderwijs in Arnhem, Doetinchem of Borculo. Deze jongeren met beperkingen hebben net zoals alle andere jongeren ook vele
mogelijkheden. Het is wel fijn als je affiniteit met de doelgroep hebt.

Begeleiders reizen altijd met z'n tweetjes met leerlingen mee. Dat is wel zo gezellig. Tussen de verschillende begeleiders zijn hierdoor al hechte vriendschappen ontstaan.
Voldoening en een goed gevoel
Je krijgt van ons de "samen reizen met... cursus" voor begeleiders aangeboden en uiteraard vergoeden wij de kosten van het reizen met het openbaar vervoer en een eenmalige telefoonkostenvergoeding. Het levert je bovendien erg veel voldoening en een goed gevoel op. Wat het je kost is vooral
tijd.



Als je interesse hebt, komen we kennis met je maken en volgt er een intakegesprek. Daarna vragen we een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Deze wordt door de gemeente vergoed.
Wil je deel uitmaken van een, op vele fronten, grensverleggend project?
Neem dan snel contact met ons op! Meld je aan bij Mariella Schreijenberg van de gemeente Doesburg: (0313) 48 13 13 of mail naar mariella.schreijenberg@doesburg.nl.