Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen Oldebroek - gemeente Oldebroek


Vorige week werden zonnepanelen op het gebouw van de brandweerkazerne in Oldebroek en drie andere gemeentelijke gebouwen geplaatst.

Groene gemeente

Met het plaatsen van de zonnepanelen neemt de gemeente maatregelen voor een energiezuinige en groene gemeente. In het najaar krijgen nog eens vier gemeentelijke gebouwen zonnepanelen.

Een energiezuinige en groene gemeente

Gemeente Oldebroek wil haar inwoners en bedrijven stimuleren om minder energie te verbruiken en zelf duurzame energie op te wekken. Voor inwoners (particulier woningbezitters), sportverenigingen en maatschappelijke organisaties biedt gemeente Oldebroek duurzaamheidsleningen.

Wethouder Harm Westerbroek: "Wij gaan voor een klimaatneutraal Oldebroek. Met deze zonnepanelen komen we een stapje dichterbij en geven we het goede voorbeeld. Maar er moet nog veel meer gebeuren! Daar zijn we druk mee bezig. Alleen redden we het niet. De inzet van bedrijven en inwoners is
daarvoor heel belangrijk."

Meer informatie

Lees meer informatie over de duurzaamheidslening of stimuleringslening. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0525.

Harm Westerbroek met zonnepanelen brandweerkazerne