26 april 2016 Identiteitsbewijs verloren of gestolen? Melden bij de ..


Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente. U hoeft vanaf 30 mei 2016 niet meer eerst naar de politie om aangifte te doen.

In plaats daarvan vult u bij de gemeente een formulier in, waarin u uitlegt op welke wijze u het oude document bent kwijtgeraakt. Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten (Nederlands
rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) mee.

Meer informatie over het aanvragen van een nieuw document vindt u op onze website bij Digitale Balie.

Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie. Fraude wordt streng aangepakt.

Let op: Overgangsperiode 24 april - 30 mei

Met ingang van 24 april is het politiebureau in Kesteren gesloten. Alternatieve politiebureaus zijn in Tiel, Culemborg of Zaltbommel. Voor de periode tot 30 mei kunt u daar nog terecht voor het doen van aangifte van vermissing van uw identiteitsbewijs.

Lukt het niet om naar een ander politiebureau te gaan?

Dan kunt u wel terecht in het gemeentehuis. De medewerker van Burgerzaken neemt contact op met de politie om te vragen of de agent naar het gemeentehuis komt om de aangifte op te nemen. Dit betekent wel dat u zult moeten wachten.

Is de politie niet direct beschikbaar?

Dan noteert de medewerker Burgerzaken uw naam en telefoonnummer en geeft dat door aan de politie. De politieagent neemt dan contact met u op om de aangifte bij u thuis op te nemen.