Koninklijke Onderscheiding voor de heer W. (Wim) Jongenotter uit Dod..


Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemde bij Koninklijk Besluit, nr. 2016000175 van 1 februari 2016, tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, de heer W. Jongenotter uit Dodewaard. Op dinsdag 26 april speldde burgemeester ir. C.W. Veerhoek van Neder-Betuwe de versierselen op die bij deze
onderscheiding behoren. Dat gebeurde in kerkgebouw De Voorhof in Kesteren.

De heer Jongenotter (73) is sinds 2003 vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk, plaatselijk, regionaal en internationaal. Hij begon als taalcoach en breidde zijn werkzaamheden al spoedig uit met begeleiding van vluchtelingen die in Neder-Betuwe kwamen wonen. De hulp aan vluchtelingen integreerde
hij ook binnen zijn werk van kerkgemeenschap De Voorhof (PKN) waar hij ruim 10 jaar diaken was. Sinds 7 jaar zet hij zich in voor scholingsprojecten voor kinderen in Gambia.

De heer Jongenotter initieert en ondersteunt ook al jarenlang projecten voor mensen die het minder breed hebben.

Verder was hij zeven jaar secretaris van GLTO Dodewaard/Kesteren, zeven jaar bestuurslid van Groei en Bloei Midden Betuwe en zes jaar tweede secretaris van Agrarische Natuurvereniging De Lingestreek. Sinds 2002 is hij vrijwilliger van Kasteeltuin Hemmen.

Door zijn vrijwillige werkzaamheden voor vluchtelingen, kerk en natuur weet de heer Jongenotter vele projecten in deze verbanden met elkaar te verweven.

Foto volgt zo spoedig mogelijk.