Verdachten voetbalrellen FC Den Bosch - FC Oss in juni en juli voor ..


26 april 2016 - Arrondissementsparket Oost-Brabant

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft 54 verdachten van openlijk geweld in het onderzoek naar de ongeregeldheden rondom de wedstrijd FC Den Bosch - FC Oss gedagvaard. Zij zullen zich op 17 juni, 6, 13, 14 en 21 juli voor de politierechter moeten verantwoorden vanwege hun betrokkenheid bij
de rellen.

Op 17 juni, 14 en 21 juli behandelt de rechtbank Oost-Brabant de zaken tegen de aanhang van FC Den Bosch. Op 6 en 13 juli is de behandeling van de zaken tegen supporters van FC Oss.

TOM-zitting

In het onderzoek naar de rellen spoorde de politie tientallen verdachten op. Niet alle verdachten moeten voor de politierechter verschijnen. Een deel van de verdachten wordt door het Openbaar Ministerie opgeroepen voor een TOM-zitting.

Fors geweld

Tijdens de ongeregeldheden werd fors geweld tegen de politie gebruikt. Er werd met zwaar vuurwerk, metalen voorwerpen en stoelen naar agenten en politiehonden gegooid. Ook werden agenten en politiehonden met broekriemen geslagen en geschopt. In totaal raakten drie agenten gewond.

Gezamenlijke aanpak

Voetbalgeweld wordt gezamenlijk aangepakt. In het onderzoek hield de politie nauw contact met de betrokken clubs en de gemeente 's-Hertogenbosch. Namen van geidentificeerde verdachten werden gedeeld met de KNVB. De voetbalbond legde alle verdachten een algeheel (landelijk) stadionverbod op in
combinatie met een boete.

Deel dit op

*