Geschaarde truck blokkeert A59 bij Oosterhout


26 april 2016, 10:53

De A59 bij Oosterhout is dinsdagochtend afgesloten vanwege een geschaarde vrachtwagen. De truck staat overdwars op de rijbaan richting Zonzeel. Ten minste botste op zijn beurt tegen de vrachtwagen. Verkeer moet voorlopig omrijden.

Het is net bekend hoelang de snelweg afgesloten blijft. Om te voorkomen dat het verkeer zich vast blijft rijden op de afsluiting wordt de A59 van het knooppunt Hooipolder afgesloten. Verkeer kan vanaf daar omrijden via de zuidkant van Breda over de A27 en de A58.

Achter het ongeluk staat inmiddels 3 kilometer file. Het ziet ernaar uit dat het verkeer dat daar ingesloten staat voorlopig moet wachten. Zij kunnen met geen mogelijkheid het ongeluk passeren. Een berger zal eerst ruimte moeten maken, maar het kan uren duren voor dat zover is. Waarschijnlijk
besluit Rijkswaterstaat om het ingesloten verkeer te laten keren: dat kan echter lange tijd duren.

Update 11:04 uur

In de file tussen Raamsdonksveer en knooppunt Zonzeel is opnieuw een aanrijding gebeurd, er zouden bij die aanrijding 2 personen gewond zijn geraakt.

#Oosterhout #A59 2e verkeersongeval in de file tussen #Raamsdonksveer en #Zonzeel. Twee personen gewond. Rijbaan gestremd.

* Politie Breda eo (@Politie_Breda) April 26, 2016

Foto: twitter.com/shadowbiker

Foto: (c) VID