Traces verdubbeling N34 vastgesteld


dinsdag 26 april 2016

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben de plannen voor de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen vastgesteld. De gemeenten Emmen en Coevorden starten zo spoedig mogelijk met de bestemmingsplanprocedure.

De provincie maakt zich sterk voor de verdubbeling, vanwege de verwachte toename van het verkeer en voor de versterking van de regionale economie. De gescheiden rijbanen, met ieder twee rijstroken, bevorderen bovendien de verkeersveiligheid.

Plannen ter inzage

Verwacht wordt dat de gemeenten de benodigde bestemmingsplannen voor de zomer ter inzage leggen, zodat de gemeenteraden van Coevorden en Emmen na de zomer 2016 kunnen besluiten.

Invulling traject Coevorden-Noord tot Holsloot

De verdubbeling tussen Coevorden en het klaverblad Holsloot wordt aangelegd aan de westelijke zijde. De aansluiting met de rondweg van Coevorden wordt voorzien van rotondes, evenals de aansluiting bij Dalen. De westelijke rotonde bij Dalen wordt groter om ook de Valsteeg en de Gietstee hierop
te kunnen aansluiten. Hierdoor worden twee dichtbij gelegen kruisingen samengevoegd tot een rotonde. Fietsers rijden buitenom en kunnen in delen oversteken, waardoor verwacht wordt dat de veiligheid sterk verbetert.

Parkeerplaatsen

De parkeerplaats nabij het klaverblad, aan oostelijke zijde, blijft liggen. De westelijke parkeerplaats wordt in zuidelijke richting verschoven om zo ruimte te geven aan het wisselen van het verkeer over de stroken.