Aanhoudingen na invallen van politie


Aanhoudingen na invallen van politie

Laatste update:
26-04-2016 | 12:52

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Roosendaal - Maandag 25 april is de politie bij vijf panden naar binnen gegaan. Dit in het kader van een politieonderzoek waarbij een vermoeden bestond van witwassen, mensenhandel en verboden wapenbezit. In totaal zijn vier mensen aangehouden.

Agenten hielden bij een loods op de Leemstraat een 44-jarige man aan. Hij bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Vervolgens is de loods door de politie doorzocht, daar is verder niets aangetroffen.

Mathildadonk

Bij een woning in de Mathildadonk werd een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning vond de politie een aanzienlijk contant geldbedrag en een onbekende stof. De stof is door de EOD uit voorzorg onderzocht. Er is een
monster van het goedje genomen. Het NFI gaat onderzoeken of het om een explosief materiaal gaat.

Televisiestraat

Ook bij een woning aan de Televisiestraat deed de politie een inval. Er was niemand in de woning aanwezig. De woning is doorzocht en er is niets aangetroffen.

Telefoonstraat

In twee verschillende panden aan de Telefoonstraat zijn agenten ook naar binnen gegaan. In een van de woningen werd wederom een aanzienlijk geldbedrag gevonden, de 49-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van witwassen. De andere woning is ook doorzocht, maar daar werd niets bijzonders
aangetroffen. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland werd op straat opgepakt omdat hij een valse identiteit opgaf.

Onderzoek

De politie doet verder onderzoek naar de zaak en de vier verdachten zijn ingesloten.